Ucuza araba sahip olmanın formülü belli oldu! ÖTV indirimi nedir? Kimler ÖTV indiriminden yararlanarak 0 vergi ile araç sahibi olabilir?

TAKİP ET

ÖTV indirimi bağlamında ucuza araba alma şansı vatandaşları oldukça sevindirdi. Bu anlamda ÖTV indirimi nedir, kimler ÖTV indiriminden yararlanarak 0 vergi ile araç sahibi olabilir? Soruları haberimizin detayında

Reklam
Reklam

Ucuza araba sahip olmanın formülü belli oldu! ÖTV indirimi nedir? Kimler ÖTV indiriminden yararlanarak 0 vergi ile araç sahibi olabilir? Döviz kurlarına ve başka faktörlere bağlı olarak fahiş fiyatlardan satışa yayılan otomobil modellerine karşın, engelli vatandaşlar amacıyla ÖTV indirimli ya da tamamıyla ÖTV’siz olarak otomobil sahibi olma hizmeti yayınlayan devlet, alakalı hizmetin bütün ayrıntılarını paylaştı. 

Vatandaş bayilere akın etti! 155 bin liraya sıfır KM otomobil almak kim istemez! Çin firması Türkiye pazarına giriyor


Sahibinden otomobil satın almak isteyenlere beklenen açıklama geldi! Devlet düğmeye bastı! Sıfır ve ikinci el için o tarih...


Fiyatını gören kamera şakası zannediyor! 80.000 TL'lik otomobil, cüzdanları seven fiyata Türkiye'ye geldi


Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi!





Döviz kurlarında ve altın pazarında yaşanan hareketlilikten dolayı zamlanan sıfır kilometre ve ikinci el otomobil modelleri, yeni dönemde kendi aracının sahibi olmanın hayalini kuran yurttaşların zora düşmesine sebep oldu. Yapılan pazar müdahaleleri ve tasarlanan ekonomik modeller yardımıyla bir nebze de olsa denetim altına alınmış olan pazarların yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşı ile eş güdümlü yine yükseliş trendine girmeleri ve otomotiv sektörünü direkt olarak etkileyen pandemi esaslı çip krizinin yaşanması, otomobil fiyatlarının düşmesine imkân tanımadı. 


 

ÖTV İndiriminden Kimler Yaralanabilir, Şartları


ÖTV, tabiata zarar veren hizmet ürünlerini satın alabilmek isteyen yurttaşların ödemek ile yükümlü oldukları vergi türlerinden biridir. Araç satışlarına da yansıtılan bu vergi türü, otomobil fiyatlarının nerede ise 3’e katlanmasına sebep olur. 

Devlet, detaylı sebeplerden dolayı engel hali oluşmuş olan yurttaşların hayatlarını daha basit idame ettirebilmeleri, tedavi noktalarına daha basit ulaşabilmeleri ve topluma kazandırılabilmeleri hedefi ile alakalı takım amacıylade yer alan bireylerin ÖTV indirimi ile otomobil sahibi olmasına imkân tanır. Bu imkândan yararlanabilmek amacıyla ülke vatandaşı olmak ve 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir.

Hem de söz hususu engel halinun sağlık raporu ile belgelenmesi ve aracı kullanacak olan bireyin engelli olması halinde H ehliyetine sahip olması, aracı kullanacak olan vasinin ise B katagorisi ehliyete sahip olması gerekmektedir. 


 

Bu Otomobil Modelleri ÖTV İndirimi ile Alınabilir


ÖTV indiriminden faydalanarak satın almak için araçların sahip olmaları gereken özellikler şu şekildedir:

·    Aracın sıfır kilometre olması gerekir 

·    1.6 altında motor silindir hacmine sahip olması (binek otomobil, pick-up, panelvan, ATV, arazi aracı vb.) gerekir. 


 

ÖTV İndirimli Araçlar Kaç Paraya Satın Alınır?


ÖTV indiriminden yararlanılarak satın alıncak olan araca ödenecek olan tutar, aracın satış fiyatına göre farklılık göstermektedir.