UEFA Emre Belözoğlu'na men cezası verdi

TAKİP ET

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Başakşehir'in başına geçen Emre Belözoğlu'na UEFA'den men cezası şoku. Avrupa futbolunun bir numarası 41 yaşındaki teknik direktöre ceza yağdırdı.

Reklam
Reklam

Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe’de geçici antrenörlük görevi üstlenen ve ardından da Başakşehir’de teknik direktör olarak göreve başlayan Emre Belözoğlu’na UEFA’dan ceza şoku. UEFA 41 yaşındaki teknik adama men cezası da dahil olmak üzere çok sayıda ceza verdi.

UEFA müsabakalarından men edildi

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, 41 yaşındaki teknik direktör Emre Belözoğlu’na adeta ceza yağdırdı. UEFA’dan yapılan açıklamada ceza kararının Turuncu-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul’daki Maccabi Netanya karşılaşmasında yaşanan ‘Gölge antrenörlük’ (Shadow coaching) durumu sebebiyle alındığı belirtilirken Belözoğlu’nun UEFA müsabakalarında herhangi bir ‘teknik direktörlük’ (head coach) faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiği bildirildi.

Kulübe para cezası verildi

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu açıklamasında verilen kararların Emre Belözoğlu tarafından ilgili yönetmelikte ön görülen kriterlerin yerine getirilmesine kadar geçerli olacağı ifade edilirken aynı zamanda genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası verildiği de bildirildi. UEFA, söz konusu maç sebebiyle Başakşehir Kulübü’ne de 10 bin euro para cezası verildiğini bildirdi.