UEFA'nın yeni kararı! Sezon başında dörtlü turnuva

TAKİP ET

Konferans Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi düzenleyen UEFA, aynı zamanda sezon başında dörtlü turnuva düzenlemeyi planlıyor.

Reklam
Reklam

Opening Four niteliğinde bir özel turnuvayı UEFA hayata geçirme aşamasında.
Madrid’de yapılan UEFA toplantısında, Şampiyonlar Ligi’nin yarı final ve final maçının tek bir şehirde oynanması (Final Four) ele alındı. Covid-19 döneminde Lizbon’da yapılan Şampiyonlar Ligi maçı üzerinden yarı final ve final maçı reytingleri tavan yaptırmıştı.
UEFA tarafından cezbedici bulunan uygulama, bazı lojistik problemler sebebiyle tekrar ikinci plana atıldı. Covid-19 problemleri sebebiyle taraftarların gelemeyecek olması ve tüm otellerin boş olması sebebiyle Lizbon’da uygulama hayata geçirilmişti. Fakat, Mayıs ayları civarında otellerdeki yoğunluğun çoğalması, 4 takımın minimum 100 bin taraftara sahip olması ve bu şekilde bir otel kapasitesinin çok az şehir olması sebebiyle uygulama önümüzdeki sezonlarda tartışılmak adına tekrar ertelendi.

Sezon açılış turnuvası planı
UEFA Süper Kupa yerine 4’lü turnuva planlıyor. 4 büyük takımla birlikte sezon açılış turnuvası düzenleme düşüncesinde.
Avrupa dışında yapılması planlanan ve sezon öncesinde olacak turnuva için ilk olarak ABD’nin favori aday gösterildiği ifade edildi.
Sezon başında yapılması planlanan bu mini turnuva için UEFA Süper Kupası’nın da yerine geçecek. Turnuva UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi finalistleri ve UEFA Konferans Ligi şampiyonları karşı karşıya gelecek.