UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekiminde skandal hata! yeniden kura çekilecek..

TAKİP ET

Şampiyonlar Ligi, son 16 turu için yapılan kura çekimlerinde skandal bir hata yapıldı ve ne yazık ki bu hata sonucunda UEFA, Şampiyonlar Ligi kura çekimlerinin yeniden yapılacağı bilgisini paylaştı. İşte konuya dair tüm detaylar..

Reklam
Reklam

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu için yapılan kura çekimlerinde skandal bir hata yapıldı. İlk turda aynı grup içinde mücadele eden Villarreal ile Manchester United 'ın isimleri kura çekimleri sırasında yanlışlık ile aynı torba içerisine konuldu. 
UEFA, Devler Ligi son 16 turu kua çekimlerinde meydana geen bu Manchester United olayı ile ilgili olarak da bir soruşturma süreci başlattı. Soruşturma sürecinin bitmesi ile birlikte UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi kura çekimlerinin yeniden yapılacağı açıklaması geldi.

Kura çekimleri TSİ saat 17.00 'de yeniden yapılacak!
Villarreal 'in eşleşme ihtimali olan takımların kura torbasının içerisine yanlışlık ile Manchester United 'ın da adı konuldu ve İspanyol ekibinin raibi olarak çekildi. Her iki takım da aynı grup içinde yer aldıklarından dolayı bu kura çekimi ne yazık ki yapılamadı. Kura torbasında ki isimler yeniden karıştırıldı ve Villarreal 'in yeni rakib ise bu sefer de Mnachester City oldu.
Daha sonra da Atletico Madrid 'in rakiplerinin belirleneceği kura torbasının içine Manchester United 'ın adının katılmadığı görüldü. Bu durum ise, Atletico Madrid tarafından çekilecek olan rakip akmların arasında Manchester United 'ın olmamasına neden oldu.

Son 16 turu eşleşmeleri şu şekilde olmuştu;
* Benfica ile Real Madrid eşleşti.
* Villarreal ile Manchester City eşleşti.
* Atletico Madrid ile Baern Munih eşleşti.
* FC Salzburg ile Liverpool eşleşti.
* Inter ile Ajax eşleşti.
* Sporting Lizbon ile Juventus eşleşti.
* Chelsea ile Lille eşleşti.
* Paris Saint - German ile Manchester United eşleşti.

Son 16 turu maları ne zaman yapılacak?
Şampiyonlar Ligi 'nde mücadelesine devam edecek olan takımlar son 16 turunda ki ilk maçlarını 15 Şubat Salı günü ile 16 Şubat Çarşamba günü ve 22 Şubat Salı günü ile 23 Şubat Çarşamba günü oynayacaklar.
Rövanş maçlarını da 8 Mart Salı günü ile 9 Mart Çarşamba günü ve 15 Mart Salı günü ile 16 Mart Çarşamba gününde yapacaklardır. 
 Çeyrek final kura çekilişi ile yarı final kura çekilişi de 18 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek. 
 

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekim hatası Şampiyonlar Ligi kura çekimleri UEFA son 16 turu kura çekimi