Uefa ülke puanı sıralaması açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?

TAKİP ET

Uefa'nın ülke puanı sıralaması ülkemiz için oldukça önemli. Uefa'nın ülke puanı sıralaması araştırılmaktadır. Türkiye, ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor? Bu haberimizde Uefa ülke puanı sıralamasıyla ilgili detayları sizler için derledik. İşte Türkiye'nin ülke puanı sıralamasında olduğu yer...

Reklam
Reklam

Uefa'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi,Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde grup aşamaları tamamlandı. Grup aşamalarından sonra ülkelerin puan sıralaması açıklandı. Türkiye'nin kaçıncı sırada yer aldığı merak ediliyor. Türkiye ülke puanları sıralamasında kaçıncı sırada?

Türkiye kaçıncı sırada?

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi grup aşamaları geride kaldı. Grup aşamasının son maçında Beşiktaş, Dortmund'a yenildi ve puan alamadı. Fenerbahçe ve Galatasaray ise haftayı berabere bitirirken, haftayı birer puanla tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, UEFA ulusal sıralamasında Yunanistan'ı geride bıraktı.UEFA ulusal sıralamasında haftaya 16. sıradan giren Türkiye, 6. hafta Avrupa Kupası grup aşamasının ardından 15. sıraya yükseldi.

Beşiktaş'ın hafta sonunda gol atamamasına, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 1'er puan almasına rağmen, Türkiye bir basamak yükselerek 15. sıraya yükseldi.

Türkiye, ilk 15 UEFA ulusal puan sıralaması için Yunanistan, Kıbrıs, Danimarka, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile rekabet ediyor.

Uefa ülke puan sıralaması

Uefa ülke puanı sıralaması Uefa ülke puanı sıralaması Türkiye