Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye euro banknotlarıyla büyük jest!

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Moritz Körner tarafından sunulan bir öneride Biontech aşının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin resmilerinin Euro banknotlarının üzerine basılmasının teklif edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren ve tüm dünyaya umut olan Biontech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci için, Avrupa Parlamentosunda sıra dışı bir teklif geldi. AP Milletvekili Moritz Körner, euro banknotları üzerinde Avrupalı çok önemli kişilerin resimlerinin bulunması gerektiğini söyleyerek, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de önemli şahsiyet olduklarını ve banknotların üzerine iki bilim insanın resimlerinin basılması teklifinde bulunduğunu belirtti.


Körner, yaptığı açıklamada iki büyük bilim insanı olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin başlattığı ve iyi sonuçlar veren çalışmanın milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardığını ifade ederken çiftin yaşam biyografisinin de çok fazla etkileyici olduğunun da altını çizdi.


Yaşam çizgilerinin, uyumlarının, yükselme başarılarının ve girişim anlayışlarının çok iyi olduğunu sözlerine ekleyen Körner, ikisinin de bilimsel alanda mükemmel olduğunu ve onların hayatlarının açık bir göç toplumunun potansiyeli bakımından da herkese örnek etkileyici bir hikayeye sahip olduklarını kaydetti.