Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'den son dakika açıklaması: Silahlarımızı bırakmayacağız

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların 3. gününe girilirken Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'den bir son dakika açıklaması geldi. Zelenskiy yaptığı açıklamada ''Silahlarımızı bırakmayacağız'' ifadelerini kullandı. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldıraya geçmesinin üzerinden 3 gün geçti. Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Rus askerinin Melitopol şehirini ele geçirdiğini duyurması üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de bulunan ofisinin dışında bir video mesaj yayınladı. Rus askerlerine karşı başarılı bir direnç gösterdiklerini ifade eden Zelenskiy ‘’Silahlarımızı bırakmayacağız’’ sözlerini sarf etti.
Zelenskiy’den Video Mesaj 
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy devletlerinin bir çok şehrinde çatışmaların sürdürdüğünü ve neyi koruduklarını bildiklerini ifade etti ve ‘’Ülkemizi, toprağımızı, çocuklarımızın geleceğini... Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol ediliyor. İşgalciler devletimizin merkezini bloke etmek ve Donetsk'te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istediler. Planlarını bozduk" dedi.
Yardım etmek isteyen herkese silah vereceklerini söyleyen Zelenskiy ‘’Ukrayna halkı AB üyesi olma hakkını kazandı ve bu önemli bir destek anı olacak. Bu savaşı durdurmamız gerekiyor, barış içinde yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı. 
Zelenskiy, Macron ile Görüştü
Sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme yaptığını söyleyen Vladimir Zelenskiy, ‘’Diplomatik cephede yeni bir gün, Ortaklarımızdan silah ve teçhizat yardımı Ukrayna yolunda, savaş karşıtı koalisyon çalışıyor’’ sözlerini sarf etti.
Sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamada Avrupa Birliği’ne seslenen Cumhurbaşkanı Zelenskiy, ‘’Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak kapatmak ve Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için can alıcı an geldi. Charles Michel ile Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha etkili yardım ve kahramanca mücadeleyi konuştuk" sözlerini kullandı.
 

Rusya Ukrayna Vladimir Zelenskiy savaş Macron Avrupa Birliği dünya son dakika