Ukrayna'da bir denizci Rus tanklarını durdurmak için kendisiyle birlikte köprüyü patlattı!

TAKİP ET

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınlarında bir köprünün havaya uçurulduğu görüntüleri yayınlandı. Haberde Ukraynalı bir denizcinin Rus tanklarının geçmesini engellemek adında kendisiyle birlikte köprüyü patlattığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Rus ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e kuzey ve güney bölgelerinden girmesiyle birlikte Ukrayna askeri araçlarında başkenti savunmak adına her noktadan şehre giriş yaptı. Newsweek haber ajansının aktardığı bir haberde ise Ukrayna kuvvetlerinden bir askerin Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için Kiev yakınlarında bulunan köprüyü patlattığı bilgisi paylaşıldı.



Bu haberin hemen ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak Kiev'in yaklaşık 48 kilometre kuzeyinde bulunan İvankiv'de, hava indirme birliklerinin Teteriv Nehrinin üzerinde bulunan köprünün havaya uçurulması sonrası Rus tanklarından oluşan bir konvoyun durdurulduğu bildirildi. 



Independent muhabirlerinden bir olan Oliver Carroll ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımsa yıkılan köprüyü gösterirken, Kiev'den elde edilen bilgilerin göre Ukrayna kuvvetlerinin herhangi bir tank konvoyunun ilerlemesini engellemek adına şehir çevresindeki üç köprünün havaya uçurulduğu yönünde olduğunu söyledi. Diğer taraftan ise İvankiv'deki köprüyü Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun'un Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için gönüllü olduğu ve kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurduğu bilgisi verildi.



 

ukrayna denizci Vitaliy Skakun Teteriv Nehri köprüsü havaya uçurma