Ukrayna'da çekilen görüntü savaşın simgesi oldu

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna Savaşı 1 yıla yakın süredir devam ederken Dnipro'dan gelen bir görüntü savaşın simgesi haline dönüştü. Kentte 9 katlı bir bina bu uçaklarının hedefi olurken enkaza dönen Bir binada kurtarılmayı bekleyen bir kadın dünya gündemine oturdu. Bölgede füze saldırısı sonrası ölü sayısı 35'e yükselirken Ukrayna ve Rusya ise saldırı için birbirini suçladı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon neredeyse bir yola yakın süredir devam ediyor. Rusya'ya Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da 9 katlı bir binayı Hedef almıştı. 9 katlı binanın vurulması savaşta da yeni bir dönüm noktası haline geldi. Yerle bir olan binada enkaz altında kurtarılmayı bekleyen bir kadının görüntüleri ise savaşın simgesi haline dönüştü.

O görüntü dünya gündemine oturdu

Rusya, Ukrayna'da bir kez daha sivillere hedef aldı. Hafta sonu Ukrayna’da 9 katlı bir binaya saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bir kadının enkaz altında kurtarılmayı beklediği görüntüler dünyanın gündemine oturdu. Enkaz altında kalan kadının yardım istediği anlar ve ses kayıtları Yürek burktu. Yaralı kadın görüntüler sonrası enkaz altından kurtarıldı.

Füze saldırısında ölü sayısı 35'e yükseldi

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği son saldırı sonrası bölgede can kaybı sayısı 35'e yükseldi. Kiev Moskova hattında bu saldırı ile birlikte tansiyon artarken Zelenskiy yaşananları terör olarak nitelendirdi. Saldırı sonrası Bir de kez daha dünyayı harekete geçmeye çağıran Ukrayna lideri, 200 kişilik listedekilere yaptırım uygulanmasını istedi.