Ukrayna'daki dehşeti gözyaşları içinde anlattı! İşte o anlar

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından beri Ukrayna halkı basın mensuplarına gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatıyor. Halkın isyanına bir yenisi daha eklendi. Ukrayna'daki vahşeti gözyaşları içinde anlattı. İşte o sözler...

Reklam
Reklam

Rusya’nı Ukrayna’ya saldırısından beri aralarında Türk iş adamlarının ve Ukraynalıların bulunduğu 54 kişi otobüsle Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye gelenler arasında bulunan Lyubov Kaya, çocukları için buraya geldiğini belirtti. Kaya  “Kiev'de çok bomba patlıyor. Arkadaşlarımızla grup kurduk, telefondan sürekli konuşuyoruz. Kim yaşıyor kim yaşamıyor diye soruyoruz. Kalbim Ukrayna'da kaldı. En kısa zamanda döneceğim, çünkü orada yardıma çok ihtiyaç var” diye konuştu.  

Türk iş adamları ve Ukraynalı vatandaşların bir araya gelerek kiraladıkları otobüs ile 54 kişi Türkiye’ye geldi. Otobüs Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girdi. Otobüsten inen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Türkiye’ye gelenlerin arasında eşi Türkiye’de yaşayan ve iki çocuğu olan Ukrayna’nın başkenti Kiev’den gelen Lyubov Kaya’da vardı. Kaya, yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. 

Kiev’de patlayan bombalardan ve birçok insanın öldüğünden bahseden Kaya, babasının ve akrabalarının Kiev’de kaldığını ve onlar için oldukça endişeli olduğunu dile getirdi. 

Çocukları için Türkiye’ye geldiğini dile getirirken şunları söyledi:

"Kiev'de çok bomba patlıyor. Arkadaşlarımızla grup kurduk, telefondan sürekli konuşuyoruz. Kim yaşıyor kim yaşamıyor diye soruyoruz. Kalbim Ukrayna'da kaldı. En kısa zamanda döneceğim, çünkü orada yardıma çok ihtiyaç var.”

İş görüşmesi için gittiği Ukrayna’da savaşın ortasında kaldığını belirten ve ilk otobüsle Türkiye’ye gelen Türk iş adamı Halil Mutlu ise konuya ilişkin "Marketler, bankalar her yer kapalı. Vatandaşlar sığınaklarda bekliyorlar" sözlerini dile getirdi.

Bunların yanı sıra Ukrayna’dan Türkiye’ye dönen Ali Öztatlı ise "Kiev'den geliyorum. İnsanlar çok mağdur durumda. Herkes bir yerlere gitmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Türk halkını tahliye etmeye devam ediyor. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ukrayna Rusya savaş