Ukrayna'dan dönen Türk öğrenciler hakkında açıklama YÖK'ten geldi

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna'dan savaştan kaçarak oradaki eğitimlerini yarıda bırakan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Reklam
Reklam

YÖK, Ukrayna'daki üniversitelerde okuyan ve 2 hafta önce Ukrayna’da çıkan savaştan dolayı ülkeyi terk etmek zorunda kalarak eğitimleri yarıda kalan Türk öğrencileri hakkında bir açıklama yaptı. YÖK tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu, Ukrayna'da yakın zamanlarda ortaya çıkan savaş ve çatışma sebebiyle öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkemize dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışmaktadır.

Ukrayna'ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimize ise, 2021-2022 öğrenim yılı bahar dönemi başlamış olmasına rağmen Türkiye'deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam etme imkan ve fırsatı verilecektir.”ifadeleri kullanıldı.
Yapılan bu açıklama kapsamında Ukrayna'dan kaçarak ülkelerine dönüş yapan Türk öğrencileri özel öğrencilik imkânından nasıl faydalandırılacağı konusunda ilerleyen günlerde kamuoyu ile bilgilendirilme yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin özel öğrenci statüsünden faydalanabilmesi için ise Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan bağlantı adresine ulaşarak istenen bilgileri doldurmaları gerektiği belirtilerek Başvuru bağlantı adresi: https://ukraynabilgiformu.yok.gov.tr/” olarak duyuruldu.

 

YÖK Ukrayna Savaş