Ukrayna'dan hareket eden 4 gemi daha tahıl koridorundan geçerek İstanbul'a yola çıktı

TAKİP ET

Ukrayna limanlarında bulunan ve tahıl taşıyan 4 gemi daha hareket etti. Gemiler İstanbul'a ulaştıktan sonra kuzeyde demirleyecek ve müşterek koordinasyon merkezi tarafından denetlenecek.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sırasında Ukrayna'nın limanlarında mahsur kalan tahıl demirlerinin sevkiyatı için Türkiye araya girmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan tahıl koridoru anlaşması sonrasında gemiler yavaş yavaş İstanbul'a gelmeye devam ediyor. Sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanında bulunan 4 geminin daha harekete geçtiği ve İstanbul'a gelmek için yolda olduğu öğrenildi.

İSTANBUL AÇIKLARINDA DEMİRLEYECEK

Ukrayna’dan yola çıkan tahıl gemileri İstanbul'un kuzeyinde açık demirleyecek. Ardından müşteri Koordinasyon Merkezi tarafından gemilerde denetleme yapılacak. Denetleme sonucu uygun bulunursa gemilerin sevkiyatı sürecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna'dan hareket eden tahıl gemileri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı da açıklamalarda bulundu. Tahıl sevkiyatı kapsamında İtalya istikametli Mustafa Necati isimli geminin 6000 ton ayçiçeği taşıdığının belirtildiği açıklamada Çine giden "Star Helena" Isimli gemide 45000 ton ayçiçeği küspesi bulunduğu bildirildi. Ayrıca Ukrayna’dan hareket eden ve İstanbul'a gelen Glory isimli gemide 66 ton Mısır bulunuyor. Gelen diğer bir geminin İskenderun'a gittiği ve içerisinde 44000 ton Mısır bulunduğu öğrenildi. İstanbul'un kuzeyinde denilecek olan gemiler müşterek denetleme Merkezi tarafından yapılacak olan denetlemenin ardından gidecekleri istikamete devam edecek.