Ukrayna'dan son dakika açıklaması

TAKİP ET

Rus birlikleri, Luhansk'ta 2 köyü ele geçirdiğini Ukrayna Dış İçleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Reklam
Reklam

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan çatışmalar ile Ukrayna halkında tedirginlik başlarken farklı ülke vatandaşları ülkeyi terk etmeye başladı. Ukrayna tarafından Rusya’ya ait olan 5 uçak ve 1 helikopterin düşüldüğü haber sonrasında Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Luhansk’ta bulunan Melovoe ve Gorodişe adlı iki köyün Rus askeri birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıklandı.

Taraflar arasındaki iplerin iyice gerilmesiyle birlikte taraflar birbirlerine karşı ataklarına hız kesmeden devam ediyor.
Yapılan bu saldırı sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, İngiltere Başbakanı Boris Johson ile görüştüğünü belirterek, "Putin'i, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı, durdurmaya çağırın. Dünya, Putin karşıtı bir koalisyon oluşturmalı ve acil yaptırımlar, savunma ve mali destekte bulunmalı. Hava sahasını kapatın. Dünya Rusya'yı, barışa zorlamalı" dedi.
 

Ukrayna Rusya kriz