Ukrayna'dan tahliye edilen ilk Türk kafile, Romanya sınırını geçti!

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat şu sıra tüm dünyanın gündeminde yer almaktadır. Ukrayna'da yaşayan Türklerin tahliyesi merak ediliyordu. Ukrayna'dan tahliye edilen ilk Türk kafilenin Romanya sınırını geçtiği bildirildi. Tahliyeler devam edecek mi? Bu haberimizde Ukrayna'da yaşanan son gelişmelere ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Ukrayna'dan tahliye edilen ilk Türk kafilenin detayları...

Reklam
Reklam

 Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat sonucu mahsur kalan Türkler,  dün gece kara yoluyla Türkiye'ye nakledildi. 120 kişilik ilk konvoy 3 otobüsle Kiev'den hareket ederek Romanya sınırına ulaştı.

İlk Türk kafile Türkiye yolunda 

Kiev'de görev yapan Burak Tanış, yolda büyükelçiliğin sağladığı 2 otobüsle 3 otobüsle ülkeyi terk ettiklerini söyledi.Kiev'den ayrılana kadar güvenlik bölgesinden kendilerine Ukrayna polisinin eşlik ettiğini söyleyen Taniş, "Yolda çok trafik vardı. Trafik çok karışıktı, bu yüzden çok yavaş yürüyorduk. Büyükelçiliğimize ayak uyduruyorduk. .Bize ulaştık ve bize çok destek verdiler.Romanya sınırına yakındık.Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye döneceğiz..Şimdi iyiyiz,mutluyuz,umarım Türkiye'ye ulaşabiliriz. güvenle" dedi.

Ukrayna türk tahliye Ukrayna son dakika