Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den 24 saat süre çağrısı!

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Scholz ile bir toplantı gerçekleştiren ve toplantı sonrası basın açıklaması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna gerginliği sonrasında yaşanan gelişmeler ile ilgili 24 saat süre sınırlaması çağrısı yaptı.

Reklam
Reklam

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi.. Zelenskiy ve Scholz'un ikili görüşmesi sonrasında iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi. 



Basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal altına alacağı yönünde ortaya atılan söylentilerin hemen ardında ülkeyi özel uçaklarla terk eden milletvekili ve iş adamlarını seslendi ve onlara 24 saat içinde ülkeye dönün çağrısı yaptı.



Ukrayna'nın egemenliği ile birlikte toprak bütünlüğünün bir esas olarak görüldüğünü anlatan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'dan aradaki tansiyonu düşürmeye yönelik adımlar beklediklerini aksi takdirde ağır ekonomik, jeopolitik ve mali sonuçların doğabileceğini söyledi. 
 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy 24 saat süre