Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'den dünyaya yardım çağrısı!

TAKİP ET

Rusya'nın işgal hazırlıklarını hızlandırdığı Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, dünyaya seslendi ve yardım çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, acil yardım talebi olduğunu dile getirdi.



Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda yer alan Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu yönetimlerin tanınmasıyla ilgili kararnameyi imzalayacağını duyuruken konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Kiev yönetiminin Donbas'ta askeri kararlar dışında hiçbir kararı tanımadığını söyleyerek bu doğrultuda Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bir an önce kendilerine tanınması gerektiğini ifade etti. Putin daha sonra Rus ordusuna Donetsk ve Lugans'ta barışın korunması yönünde talimat verdi.



UKRAYNA DEVLET BAŞKANI'NDAN YARDI ÇAĞRISI!

Yaşanan bu gelişmelerin ardında ulusal sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanın Zelensky, tüm dünyaya bir çağrıda bulundu. Zelenski konuşmasında büyük bir trajediyle karşı karşıya kaldıklarını ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. NATO'da olup olunmamasının bu durumda fark etmediğini belirten Zelensky, bugün yalnızca Ukrayna'nın değil tüm Avrupa'nın bir tehditle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

 

rusya ukrayna krizi rusya ukrayna savası Vladimir Zelensky acil yardım çağrısı