Ukrayna için savaş çanları! ABD ve İngiltere, vatandaşlarına ülkeyi tek edin dedi..

TAKİP ET

ABD ve İngiltere'den Ukrayna'da yaşayan vatandaşlarına ülkeyi terk edin çağtısı yapıldı. Ukrayna'ya karşı bir savaş başlatılacağı yönünde yapılan değerkendirmelerde Rusya'nın Ukrayna'yı Çin Olimpiyatları bitmeden işgal edeceği konuşuluyor.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında 2014 yılında Donbas'ta çıkan çatışmalar bu güne kadar devam ederken yeni gelen bilgilere göre iki ülke arasında her an savaş çıkacağı endişesi doğmaya başladı. Dünya kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi hale gelen konuda ABD ve İngiltere'nin Ukrayna'da yaşayan vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri konusunda bir uyarı mesajı gönderdiği söyleniyor.



ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, söz konusu gelişmelere yönelik yaptığı bir açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya Çin Olimpiyatları bitmeden işgal edebileceğini belirtirken Rus güçlerinin Ukrayna'ya önce hava ve füze saldırıları yapabileceğini daha sonra da kara operasyonuyla işgali sürdürebileceğini beklediklerini kaydetti.



ABD BAŞKANI JOE BIDEN, PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Önümüzdeki 24 saat ve 48 saatlik süreç içerisinde neler olup biteceği ile ilgili bir fikir beyan edemediklerini ve işgalin her an başlayabileceğini söyleyen Sullivan, işgal sırasında herhangi bir tahliye operasyonun da gerçekleşemeyeceğini ifade etti.

Başkan Biden'ın 2 gün içerisinde Rusya lideri Putin ile bir telefon görüşmesi yapmayı planladığını aktaran Sullivan, Putin’in işgal için nihai bir karara varıp varmadığını henüz bilmediklerini fakat ellerindeki bilgiler doğrultusunda da saldırının her an başlayacağını söyleyebileceğini belirtti.



İNGİLTERE DE VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD'den sonra bir benzer açıklama da İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada Ukrayna'ya olan seyahat tavsiyelerine yeni bir güncelleme getirdiği belirtilirken şuan Ukrayna'da bulunan İngiliz vatandaşlarının da halen ticari araçlar varken ülkeden ayrılmalarını istendi.




 

ukrayna abd rusya donmas savaş