Ukrayna'nın yanında olduğunu duyuran İngiltere'den Rusya'ya ağır yaptırım!

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz ile ilgili acil toplantı kararı alan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'nın yanında olduğu bilgisini paylaşırken Rusya'ya ağır yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar tarafından kurulan Donetsk ile Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararına büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili acil toplantı isteyen Johnson, toplantıdan sonra Ukrayna ve Rusya ile ilgili aldıkları kararları canlı yayında duyurdu.



Ukrayna ordusu ile Ukrayna'ya yardım etmek için bundan sonra neler yapılacağı ile ilgili adımları hesapladıklarını söyleyen Başbakan Johnson, her türlü Ukrayna'nın yanında olacaklarını dile getirdi. Rusya'ya karşı da ilk ekonomik yaptırım kararı aldıklarını söyleyen Johnson, bu yaptırımları ise 'çok sert' olarak tanımladı.

Acil olarak topladığı Kabine'den Ukrayna'ya karşı gerekli tüm desteklerin yanı sıra silah desteği de vereceklerini bildiren Başbakan Johnson, Kremlin ile ilgili de tüm stratejik şahıs ve kurumların, bankalarına bazı yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi.



5 BANKA İÇİN YAPTIRIM KARARI

İngiltere tarafından alınan kararla birlikte Rusya'da faaliyet gösteren Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank için yaptırım uygulama kararı alındı. Ayrıca İngiltere'de çok yüksek ve değerli olan üç kişiye yaptırım uygulanacağı yönünde bir karar aldıklarını söyleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu kişilerin de sahip oldukları tüm varlıkların dondurulacağı ve bu kişilerin İngiltere'ye girişlerinin yasaklanacağını söyledi.
 

rusya ukrayna savaşı ingiltere rusyaya yaptırım kararı Boris Johnson