Ukrayna Ombudsmanı Denisova çatışmalar bilançoyu açıkladı

TAKİP ET

Ukrayna Ombudsmanı Lyudmila Denisova, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken 210'dan fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Ukrayna Ombudsmanı Lyudmila Denisova, Rusya'nın 4 gün önce Rusya'ya yönelik başlattığı saldırıların bilançosunu açıkladı. Denisova yaptığı açıklamasında 210'dan fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve 1100’den fazla sivilin de yaralandığını duyurdu.

“4 bin 300 Rus askeri öldürüldü”
Konu hakkında Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anna Malyar ise çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Rusya'nın 4 bin 300 askerini ve 146 tankını kaybettiğini açıklarken Malyar, Rusya'ya ait  olan toplam 27 uçak, 26 helikopter, 146 tank, 706 zırhlı askeri silahlı araç, 30 otomobil, 2 insansız hava aracı ve 2 geminin imha edildiğini kaydetti.
Ukrayna Başsavcılığı ise ülkenin sıkıyönetim esnasında orduya katılmaya hazır olan eski askerleri hapishanelerden çıkardığını duyurdu.
Ukrayna, Rusya'ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'na başvurdu
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya karşı Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na karşı dava açıldığını ve sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Kendi agresifliğini haklı çıkarma pahasına soykırım kavramına sığınan Rusya'nın sorumluluk alması gerekiyor. Mahkemeden bir an önce Rusya'nın saldırılarını durdurmasını ve önümüzdeki hafta duruşmaya çıkarılmayı talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ukrayna Rusya Çatışma