Ukrayna'ya 8 milyon Dolar değerinde kripto para yardımı yapıldı

TAKİP ET

Ukrayna hükümetinin Rusya'nın saldırısına karşı başlattığı kripto para bağış kampanyası kapsamında Ukrayna'ya 8 milyon Dolar değerinde kripto para yardımı yapıldı. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptığı askeri operasyo sonrasında Ukrayna hükümetinin kendi sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı kripto para bağış kampanyasına yoğun ilgi sürüyor. Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinden bağış yapılabilecek olan kampanya kapsamında 8 milyon Dolar değerinde kripto para toplandığı öğrenildi. 
Ukrayna hükümetinin resmi Twitter hesabından paylaştığı dijital cüzdana göre Bitcoin, Ethereum ve Amerikan Doları üzerinden yapılan bağışların toplamı 8 milyon Dolar seviyesine ulaştı. Hükümet daha önce yaptığı açıklamada ‘Ukrayna halkının yanında olun. Artık bitcoin, ethereum ve Amerikan doları üzerinden bağış kabul ediyoruz" sözlerini paylaşmıştı. 
Toplamda 11 bin 500 kişinin bağış yaptığını açıklayan Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, toplanan bağışların hangi alanda kullanılacağı sorusuna ise herhangi bir yanıt vermedi. Ukrayna bu hareketiyle birlikte kripto para üzerinden bağış alan ilk devlet unvanını almış oldu. 

Ukrayna kripto para Bitcoin Ethereum Rusya