Ukrayna'ya ait olan askeri üs Rusya tarafından ele geçirdi

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Herson'da Ukrayna ordusuna ait bir askeri üssün ele geçirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı operasyonlarda 10. Gün geride kalırken , Rusya Savunma Bakanlığı, Herson kentinde bulunan Ukrayna'ya ait bir askeri üssün ele geçirildiği belirtildi.Bakanlık, ele geçirilen askeri üssün anlık görüntülerini paylaşarak, “Rus askerleri, Herson kentinde Radensk köyü yakınlarındaki Ukrayna ordusuna ait askeri üssü ele geçirdi. Ukrayna ordusu üs ekipmanları, silahlar ve cephanelerini geride bırakarak alanı terk etti” ifadeleri kullanıldı.

Rusya tarafından yapılan açıklamaların devamında "6 ile 7 hektar üzerine kurulu askeri üste T-64 ve T-80 tankları, zırhlı personel taşıyıcıları, piyade savaş araçları ve Ural araçları bulunuyor. Alanın birkaç metre uzağında büyük bir cephanelik bulunuyor. Mayınlar, tanksavar güdümlü füzeler, havan ve tank mermileri. 4 bin 500 tondan fazla mühimmat ele geçirildi. Üs yaklaşık 4 bin askeri kapasiteli. Şu anda, Rus istihkamcılar mayın tehlikesini ortadan kaldırmak için bölgeyi araştırmaya devam ediyor” denildi.
 

Rusya Ukrayna