Ukraynalı mülteci kadını evine aldı! Şaşırtıcı bir olay yaşadı!

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya 88 gün önce saldırmasıyla birçok kişi yurdundan oldu. Milyonlarca Ukraynalı başka ülkelere sığınmak mecburiyetinde kaldı. İngiltere'de ise sıra dışı bir olay yaşandı.

Reklam
Reklam

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonucunda ülkeden kaçan ve mayıs ayında İngiltere’ye sığınan Ukraynalı Sofiia Karkadym adlı 22 yaşındaki genç mülteci kadına, İngiliz Lorna Garnett ve onun sevgilisi Tony evlerini açtılar.

Tüm dünyanın tepki verdiği savaşta en çok sivillere yardımcı olabilmek isteyen Tony ve Lorna çifti 10 yıldır beraberlerdi ve Ukraynalı mülteci kadınla İngiliz adamın yakınlaşmasıyla bozuldu.

3 çocuğu olan Garnet, İngiliz medyasına bazı açıklamalarda bulundu ve Tony’nin o kadın için kendisinden ayrıldığını söyledi. Lviv’den kaçarak İngiltere’ye sığınmak zorunda kalan Sofiia Karkadym’in geldikten sonra Tony’i gözüne kestirerek hareket ettiğini iddia eden Garnet şunları söyledi; “Ona evimizi açtık ve böyle karşılık verdi.”

10 günden sonra ayrılma kararı aldı

Ukranyalı Sofiia’nın gelmesinden 10 gün sonra Sofiia ve Tony’nin evden ayrılma kararı aldığını belirten Garnett, 10 yıllık beraberlikleri olduğunu 29 yaşında olan eşinin kendisine “Hayatımın sonuna kadar onunla olmak istiyorum” dediğini söyledi.

Yuvasının yıkıldığını söyleyen genç kadın Lorna Garnett, “İngiltere’ye geldiği zamandan beri onunla olmak istiyordu. Arkasında nasıl bir yıkım bırakacağını umursamadı. İki haftada bildiğim tüm düzenim altüst oldu” ifadelerini kullandı.



Lorna Garnett, “Ben birisine evimi açmanın doğru olduğunu sanıyordum” dedi. Ayrıca eşi Tony’nin Sofiia’yı Facebook gruplarından bulduğunu belirtti. “Partnerim bana doğru bir şey yapmak istediğini söyledi, hükümetin oluşturduğu mülteci destek gruplarından Sofiia ile kendisi iletişime geçti” ifadelerinde bulundu.

Sofiia Karkadym’in IT müdürü olduğu ve ikilinin çok az bir zamanda fazla yakınlaştığı da belirtilenler arasında.
Lorna Garnett, Tony’nin Slovakça bildiğini ve Sofiia ile Ukraynaca konuşarak kendisinden gizli diyaloglar kurduğunu da ifade etti. “Bazen birbirlerine dokunduklarını görüyordum, o zaman kıskanmaya başladım. dedi.

‘Sofiia giderse ben de giderim’

Lorna ile Sofiia’nın kavga etmesinden sonra, Sofiia “Ben artık burada kalamam” dedikten sonra Tony’nin “Eğer Sofiia giderse ben de giderim” tarzında bir söylemde bulunduğunu ifade eden Lorna, bundan sonra evden ikisinin de gittiğini söyledi.

Tony, konuyla ilgili olarak “Her şeyin böyle olmasından dolayı üzgünüm. Lorna’nın bir suçu yok, bu önceden planlanan bir şey değildi” ifadelerini kullandı.