Ulaştırma Bakanından işçilere yüzde 70 zam müjdesi!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı BTK 1. Toplu İş Sözleşmesi ve Ek Sözleşme imza töreninde bir konuşma yaptı ve konuşmasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) çalışan işçilere 2022 yılının başından itibaren yüzde 20 ile 70 arasında bir zam yapılacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamu personellerine bir refah düzenlemesi yapılacağı konusunda karar bağlandığı yönünde yaptığı açıklama sonrasında bugün de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda (BTK) çalışan işçilere verilecek olan zam oranlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında imzaları tamamlanan 'Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokol İmza Töreni'ne katılan ve burada bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmasında imzaları tamamlanan söz konusu ek protokolün, BTK bünyesinde çalışan tüm işçilerin hem ücretlerini hem de sosyal haklarının iyileştirmesini içerdiğini söyledi.

Sözleşmenin imzalanması öncesinde gerçekleştirilen skala çalışması ve iyileştirme çalışmaları sonrasında BTK işçilerine 2022 yılının başından itibaren, yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında bir zam oranı yapılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının devamında Bakanlık olarak işçileri enflasyona ezdirmediklerini ve sahip oldukları bu tutumu bakanlık bünyesinde çalışan tüm işçilere de yenilenmiş olan anlaşmalarla gösterdiklerini ifade etti.


 

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Adil Karaismailoğlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilere yüzde 70 zam