Ulusal staj programı öğrencileri sevindirdi! Staj yapan öğrencilere 275 TL verilecek

TAKİP ET

Üniversite okuyan öğrenciler için 'Ulusal staj' programı başlatıldığı duyuruldu. Bunun üzerine devlet, staj yapan öğrencilere destek vereceğini açıkladı. 31 Mart 2022 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurusu yapılmasıyla aylık ödemeler yapılacaktır. Öğrenciye verilecek staj ücreti ne kadar? Ulusal staj programında hangi öğrenciler staj yapabilecek? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca öğrenciye sevindirici haberi verdi. Yıllık programı alan ulusal staj programı kapsamında başvurusu yapacakların en geç 31 Mart tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekecektir. Başvuran herkese aylık ödemeler başlayacak. Staj ücreti ne kadar? 

Ulusal staj programına kimler katılabilir? 

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği ulusal staj programına İlişkili, üniversite ve üniversite eğitimine ülkemizde devam eden gençlerin yanı sıra yurt dışında üniversite ve üniversite eğitimine devam eden Türk vatandaşları ile mavi kart sahipleri de başvurabilir. Organize sanayi bölgelerindeki ortaöğretim mesleki ve teknik eğitim kurumlarından öğrenciler de bu yıl başvuru yapabilecek. KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları insan kaynağına ulaşmaları daha kolay olacaktır.

Kapsamlı sigrota 

20 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde asgari ücretin yüzde 30'undan, 20'den az işçi çalıştıran işyerlerinde asgari ücretin yüzde 15'inden azı ödenemez. Asgari ücret bu yıl 4253 TL'ye çıkarken, 20'den fazla çalışanı olan şirketlerde stajyerlere ödenecek tutar ise 1275 TL olacak. Çalışan sayısı yirmiden az olan işyerlerinde bu tutar 637 TL olarak ödenecektir.

ulusal staj programı nedir staj yapan öğrenciye ne kadar verilecek hangi öğrencilere 275 TL verilecek staj başvurusu