Uluslararası Satış Elemanı iş tanımı nedir? Uluslararası Satış Elemanı maaşları ve güncel iş ilanları

TAKİP ET

Uluslararası yapılan ticaretlerde görev alan uluslararası satış elemanının maaşları ve güncel iş ilanları pek çok insanın merak konusu oldu. Peki uluslararası satış elemanı iş tanımı nedir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Uluslararası ticaret şirketlerinde yer alan uluslararası satış elemanı mesleği son zamanların dikkat çeken mesleklerinden birisi olarak öne çıkıyor. Türkiye’de iş arayışlarını sürdüren milyonlarca insan uluslararası satış elemanı olarak çalışan kişilerin 2021 yılındaki maaşlarını ve güncel iş ilanlarını öğrenmek için arama motorları üzerinden yoğun bir araştırma yapmaya devam ediyor. Ayrıca uluslararası satış elemanının ne iş yaptığı ve iş tanımı da iş arayan kişilerin gündeminde yer alan konular arasında bulunuyor. Peki uluslararası satış elemanı iş tanımı nedir?
Uluslararası Satış Elemanı İş Tanımı Nedir?

Uluslararası ticaret şirketlerinin satışlarını gerçekleştiren personele uluslararası satış elemanı adı verilir. En az ilköğretim seviyesinde eğitim almış olan kişilerin çalıştığı uluslararası satış elemanı mesleğinin güncel iş ilanları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx sitesi üzerinden sık sık yayınlanmaya devam ediyor. İş hayatlarını bu meslek üzerinden gerçekleştirmeye karar veren kişiler İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilirler. Gerekli şartları sağlayan kişilerin başvuruları kabul edilecektir.
Uluslararası Satış Elemanı Ne İş Yapar?

Kariyerlerine uluslararası satış elemanı olarak devam eden kişilerin gün içerisinde yerine getirmeleri gereken bazı görevleri bulunmaktadır. İşte o görevler:
- Uluslararası ticaret mallarının alım ve satımı konusunda gerekli işlemleri yerine getirmek
- Yurt dışı statüsü taşıyan ürünlerin satın alınan yere gönderilmesi konusunda gerekli işlemleri yapmak
- Çalıştıkları şirketlerin talimatları doğrultusunda görev yapmak uluslararası satış elemanlarının görevlerinden bazılarıdır.
Türk Meslekler Sözlüğünde 3322.09 meslek konu ile yer alan uluslararası satış elemanı meslek ana grubu olarak teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda, meslek alt ana grubu olarak iş ve idare ile ilgili yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda, meslek grubu olarak satış ve satın alma temsilcileri ve aracıları (brokerler) grubunda, meslek birim grubu olarak ise ticari satış temsilcileri grubunda yer almaktadır.
Uluslararası Satış Elemanı Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de iş hayatına uluslararası satış elemanı olarak devam eden bir kişi aylık ortalama olarak 7.500 TL maaş almaktadır. 2021 yılı itibariyle uluslararası satış elemanlarının aldığı en düşük maaşı 2.826 TL, en yüksek maaş ise 11.000 TL’dir. Bu maaş kişinin sahip olduğu donanıma ve çalıştığı şirketin durumuna göre değişiklik gösterebilir.
Türkiye’de iş aramaya devam eden insanların tercih edebileceği mesleklerden birisi de uluslararası satış elemanı mesleğidir. Uluslararası satış elemanı olarak çalışmaya  karar veren kişiler iş ilanlarına başvurarak bu önemli meslekte görev almaya başlayabilirler. Fakat her şirketin farklı şartlar koyması vatandaşları biraz zorlayabilir. Bu nedenle kişiler kendilerine en uygun şartları sunan şirketleri tercih etmelidir.
 

uluslararası satış elemanı uluslararası satış elemanı maaşı