Ümit Özdağ Hatay'a giremedi! Sınıra mayın döşeyecekti

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada Hatay'a gideceğini ve sınıra sembolik mayın döşeyeceğini belirtmişti. Bugün sabah saatlerinde Hatay'a doğru yola çıktıklarını söyleyen Özdağ, Hatay'ın girişinde jandarma ekipleriyle karşılaştı. Ümit Özdağ ve ekibinin kente girmesine izin verilmedi. Kente alınmayan ve bir benzinlikte bekletilen Özdağ2dan açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada Hatay’a gideceğini ve sınıra sembolik mayın döşeyeceğini belirtmişti. Bugün sabah saatlerinde Hatay'a doğru yola çıktıklarını söyleyen Özdağ, Hatay’ın girişinde jandarma ekipleriyle karşılaştı. Ümit Özdağ ve ekibinin kente girmesine izin verilmedi. Kente alınmayan ve bir benzinlikte bekletilen Özdağ'dan açıklama geldi. Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamadıklarını söyleyen Özdağ, çok sert açıklamalarda bulundu. Elindeki sembolik mayınla poz veren Özdağ, kendisinin kente girişine izin vermeyen güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Bütün Zafer Partilileri Hatay’a davet eden Özdağ’a Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den destek geldi. 

Jandarma Konvoyu Durdurdu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’a giderek sınıra sembolik mayın döşeyeceğine dair açıklamaları gündem olmuştu. Bugün ekibi ile birlikte Hatay’a doğru yola çıkan Özdağ, kentin girişinde jandarma ekipleri ile karşılaştı. Özdağ ve ekibinin Hatay’a girişine izin verilmedi. Kente alınmayan ve bir benzinlikte bekletilen Özdağ’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

‘Hatay’a Giriş Yapamıyoruz’

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘Hatay’a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin’de yolu kesmiş. Hatay Valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi’nin Hatay’a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş. Zafer Partisi olarak Türkiye sınırları içerisinde Hatay’a karayolu ile giriş yapamıyoruz. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Hatay'daki Suriyeliler olay çıkarır diye Zafer Partisi’nin kente girmesi engelleniyor. Bu kentin teslim alındığı anlamına geliyor. Sizin işiniz Suriyeli korkusu ile Zafer Partisi’ni engellemek değil güvenliği sağlamak’ dedi.

Halkı Kin ve Nefrete Yöneltme Gerekçesi

Özdağ’ın Hatay’a giderek sembolik mayın döşeyeceğine dair açıklamalarının ardından Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden Hatay Valiliği’ne gönderilen yazıda Özdağ’ın konuşmasının ve yaptığı paylaşımların halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, toplumsal hassasiyeti üst seviyeye çıkararak provokatif eylemlere zemin hazırlayabileceği gerekçesi sunuldu ve Özdağ’ın kente girişi yasaklandı.