Ümit Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ kimdir? MHP'nin kurucu mu?

TAKİP ET

Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara sosyal medyadan cevap veren Ümit özdağ yaptığı açıklamada babası Muzaffer Özdağ'ı bir kez daha andı. Peki Muzaffer Özdağ kimdir? MHP'nin kurucusu Muzaffer Özdağ mı?

Reklam
Reklam

Önce Melih Gökçek'e verdiği babam babanı iyi tanır ayarı sonrası bu sefer MHP lideri Devlet Bahçeliye verdiği cevapla yeniden gündemde olan Zafer Partisi başkanı Ümit Özdağ hayat hikayesi her geçen gün merak ediliyor. Ancak bu sefer daha büyük merak babası Muzaffer Özdağ kim, Muzaffer Özdağ MHP'nin kurucusu mu sorularını akıllara getirdi!

Muzaffer Özdağ MHP'nin kurucusu mu?



Twitter adresinden MHP lideri Devlet Bahçeliye seslenen Özdağ "Zafer Partisi'ni kurarken, Büyük Türk Milleti'ne söz vermiştim; “Hiçbir saldırı, hiçbir tehdit ve yıldırma operasyonu, beni Türkiye’nin bilim, birlik, barış yolunda verdiğimiz mücadelede geri adım atmama neden olmayacaktır.” Verdiğim sözün sonuna kadar arkasındayım!" açıklaması yapmıştı. Burada en çok dikkat çeken ise Babam MHP'nin kurucusu sözleri oldu. Peki Muzaffer Özdağ kim, MHP'yi o mu kurdu?

Muzaffer Özdağ kimdir?

15 Nisan 1933 yılında Kayseri'de dünyaya gelen baba Özdağ, Harp Okulu ve Harp Akademisi'nde öğrenim gördü. Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun olan Özdağ, 1960 askeri darbesinde kurmay yüzbaşı olarak katıldı. Milli Birlik Komitesi'nde de görev yapan Özdağ,komitenin dağılmasıyla Tokyo'ya sürgün edildi. 

Alparslan Türkeş'in kurucusu olduğu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisine katılarak siyasete atılan Özdağ, 13. dönemde Afyon milletvekili seçilerek Türkiye Büyk Millet Meclisine girdi. Özdağ 5 Şubat 2002'de vefat etti.

Muzaffer Özdağ Milliyetçi Hareket Partisini mi kurdu?

Muzaffer Özdağ'ın şu an ki adıyla MHP olan partiyi Türkeş'le kuruluşunda yer aldığı biliniyor.