Ümit Özdağ koronaya mı yakalandı? Ümit Özdağ'ın sağlık durumu

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ koronavirüse yakalandı. İki adet Biontech aşısı bulunan Ümit Özdağ koronaya yakalandı, virüsü ağır geçirdiği söylenmekte. Ümit Özdağ'ın sağlık durumuyla alakalı detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, koronavirüse yakalandı. Akademik alanda ve siyasi alanda yıllardır görev yapmış olan Ümit Özdağ, bir süre önce koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırıldı. İki adet Biontech aşısının bulunmasına rağmen virüse yakalanan Ümit Özdağ’ın virüsü ağır geçirdiği söyleniyor. Bugün hastanede serum verilirken fotoğrafı paylaşılan Özdağ’ın iki adet Biontech aşısına rağmen hastalığı ağır geçirdiği düşünülüyor. Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan, Ümit Özdağ’ın hastalığı üzerine konuştu. Uğur Tarhan, partinin kurulmasıyla beraber artan yoğunluk ve çalışma temposuyla ağır gribal virüse yakalanan Ümit Özdağ’ın bugün serum tedavisi gördüğünü açıkladı.

 

Ümit Özdağ ağır gribal enfeksiyon mu geçiriyor?

Ümit Özdağ’ın hastane yatağında serum verilirken çekilmiş fotoğrafını paylaşan Uğur Tarhan, Özdağ’ın hastalığı ağır geçirip geçirmediğinin ileriki günlerde belli olacağını söyledi. Özdağ’ın iki adet Biontech aşısının bulunduğunu ifade eden Tarhan, aşıların hastalığı daha hafif geçirmesini sağlayıp sağlamayacağının ileriki saatlerde ve günlerde kendini göstereceğini ifade etti. Ümit Özdağ’ın hasta yatağında çekilen fotoğrafı Uğur Tarhan tarafından paylaşıldı. Fotoğrafta Özdağ epeyce yorgun ve bitkin görünüyor. Tarhan, Özdağ’a acil şifalar dilediğini ve partinin yoğun çalışma temposu sırasında Özdağ’ın hastalandığını ifade ederek Özdağ’ın hastanede çekilmiş olan fotoğrafını paylaştı.





Ümit Özdağ kimdir?

3 Mart 1961’te Japonya, Tokyo’da doğan Ümit Özdağ, Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazardır. Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nde eğitim görüp mezun olan Ümit Özdağ, 2001 yılında profesör olmayı başarmıştır.

Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden mezuniyetinin ardından yıllar boyunca üniversitelerde ders vermeye başlayan Ümit Özdağ, 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni kurmuştur. Buna ek olarak 2003 yılında Diyanet Araştırmaları Merkezi’ni ve 2006 yılında 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kuran Ümit Özdağ, Türk dış politikasına katkıda bulunmuştur. Günümüzde de 21. Yüzyıl Türkiye Enstitü Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.

MHP tarafından 19 Kasım 2006’da düzenlenecek olan 8. Olağan Kongresinden önce Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlığa aday olan Ümit Özdağ, kongrenin 2 gün öncesi MHP tarafından partiden ihraç edilmesiyle kongrede aday olamamıştır. Mahkeme kararları doğrultusunda tekrar MHP üyesi olan Ümit Özdağ’ın partisi düzenlenen Haziran ve Kasım 2015 genel seçimleri sonucu TBMM milletvekili haline gelmiştir. 14 Kasım 2015’te de MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Özdağ, parti içi demokrasi gereğince kongre düzenlenmesi talep etmiştir ve sonrasında da 24 Şubat 2016’da istifa etmiştir. 9 Nisan 2016’da tekrar MHP Genel Başkanlığına adaylığını koymuştur.



Ümit Özdağ’ın siyası hayatı

2005 yılında MHP başkanlığına aday olan ancak kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisi tarafından görevden alındı. 2008 yılında Gazi Üniversitesi'ne İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olmaya devam eden Özdağ, 2005 yılından itibaren 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını sürdürmektedir. 2010 yılında tekrar MHP üyesi olan Özdağ, 12 Haziran 2011’De gerçekleşen parlamento seçimleri sonucu İstanbul 2.bölge 4. Sıradan milletvekili adayı olmuştur. 

7 Nisan 2015 tarihinde MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı haline gelerek 7 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerde meclise girmiştir. 1 Kasım 2015’te gerçekleştirilen erken seçim sırasında tekrar MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olmuştur ve 1 Kasım günü sonuçlanan seçimler sonrası meclise girmiştir. 14 Kasım 2015 tarihinde MHP Genel Başkan Yardımcısı haline gelen Özdağ, 24 Şubat 2016’da “MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir” sözleriyle beraber Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek ayrılmıştır. 23 Mart 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına aday olmuştur.



Ümit Özdağ’ın akademik kariyeri

1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak işe giren Ümit Özdağ, 1990 yılında “Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri” adı altında yürüttüğü çalışmasıyla beraber siyaset bilimi doktoru haline gelmiştir. Prof. Dr. Özdağ, 1993 yılında gerçekleştirdiği “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” teziyle beraber siyasal teori doçenti haline gelmiştir. Başarılarıyla ve çalışmalarıyla beraber Prof. Dr. Özdağ ünvanını almıştır.

Ümit Özdağ, 1994 senesinde Avrasya Dosyası adı altında üç aylık uluslarası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmıştır. Aynı zamanda burada editör olan Özdağ, 1995 yılında sosyopolitik araştırmalarda da bulunmuştur.

1997-1998 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Towson Üniversitesi’nde Avrasya’nın etnik sorunları üzerine araştırmalar yaparak bu konular üzerinde eğitim sağlamıştır. 1999 yılında ASAM’ı (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) kuran Özdağ, 2000 yılında da ASAM’a bağlı olan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nü kurmuştur. 2004 yılına kadar ASAM’ın başkanı ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Özdağ, 2005 yılında Gazi Üniversitesinden ayrılma kararı adı. Ümit Özday MHP sonrası İYİ Parti’ye geçmiştir. Buradan da ayrılarak kendi partisi olan Zafer Partisi’ni kurmuştur. 

ümit özdağ ümit özdağ koronavirüs ümit özdağ korona ümit özdağ covid-19 ümit özdağ hastaneye kaldırıldı zafer partisi zafer partisi genel başkanı uğur tarhan