Üniversite adaylarının katılacağı YKS için başvuru süreci başlıyor

TAKİP ET

Haziran ayında yapılacak ve yaklaşık olarak 2,5 milyon adayın katılacağı Üniversitelere giriş sınavı olarak bilinen YKS için başvuru süreci bugün başlıyor.

Reklam
Reklam

YKS için başvuru süreci başlıyor

18 - 19 Haziran 2022 tarihinde ülke genelinde yapılması planlanan Yüksek Öğrenim Kurumlarına Giriş sınavı - YKS için başvuru süreci bugün başladı . 

YKS başvuruları 11 Şubat - 7 Mart arasında
YKS sınavına katılmak isteyen üniversite adayları başvurularını 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapabilecekler. Öte yandan YKS için geç başvuru tarihi ise 16-17 Mart olarak belirlendi.

Başvuruları e-devlet üzerinden
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yeni kimlik kartları olanların e-Devlet şifreleri ile başvuru yapabileceklerini duyurdu. Halis "Yeni kimlik kartı olan adaylar, e-Devlet şifreleri ile başvuru merkezlerine gitmeden tüm işlemlerini ÖSYM AİS Mobil uygulamamızdan ve http://ais.osym.gov.tr adresimizden yapabilecekler" dedi.

YKS 18-19 Haziran tarihinde
3 oturumlu YKS, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 19 Haziran Pazar günü yapılacak. Yabancı Dil Testi (YDT) de yine 19 Haziran Pazar öğleden sonra gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.

yks