Üniversite Şart Değil: Ticaret Bakanlığı Aylık 32 Bin TL Ödeyecek!

TAKİP ET

Bakanlığın personel iş ilanında pek çok şartın yer almadan aylık 32 bin TL ödenecek olması sevindirdi. Hangi pozisyonlar için alım yapılacak?

Reklam
Reklam

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı için büyük bir işe alım kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya kapsamında, bakanlık farklı şehirlerde görevlendirilmek üzere toplam 110 şoför alacak. Bu alımlar, bakanlığın eksikliklerini gidermeye ve hizmetlerini daha verimli bir şekilde yürütmeye yönelik bir adım olarak görülüyor. İşe alımlar, Resmi Gazete'de yayımlanan bir ilanla kamuoyuna duyuruldu ve başvuru süreci 1 Şubat 2024 tarihinde başladı, 12 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Bugün sona erecek başvurular için elinizi çabuk tutmak zorundasınız. Eğer 32 bin TL maaşla çalışmak istiyorsanız detayları sizlere ilettik.

KPSS Puan Şartı Açıklandı

Adaylar için belirlenen genel şartlar arasında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen kriterlere uygun olma zorunluluğu bulunuyor. Özellikle, adayların 2022 yılı KPSS'den Lise düzeyinde KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmekte. Şoför alımı için özel şartlar ise adayların ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmaları, 35 yaşını doldurmamış olmaları, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları ve gerekirse vardiyalı çalışma, mesai saatleri dışında çalışma ve şehirlerarası seyahat engeli bulunmamak gibi kriterleri içeriyor.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvurular, Ticaret Bakanlığı'nın kariyer kapısı olan "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/" adresi üzerinden alınacak. Adaylar, belirtilen tarihler arasında bu platform üzerinden başvurularını tamamlayabilecek. Şoför alımlarıyla ilgili daha fazla bilgi ve başvuru sürecine dair detaylar, "https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim" adresinde bulunabilir. Ayrıca, adaylar 2024 yılı için belirlenen maaşlar ve diğer detaylar hakkında da bu bağlantı üzerinden bilgi edinebilirler. Bu alım, farklı bölgelerdeki operasyonel ihtiyaçları karşılamak ve bakanlığın genel hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Adayların başvuru yapmadan önce şehirlere göre kontenjan dağılımını ve diğer tüm şartları dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Güncel bakanlık personel alımları için haber sitemizi takip edebilirsiniz. Genel olarak KPSS puan şartının arandığı belirtiliyor. Ancak sözleşmeli personel alımlarının bir kısmında puan şartı karşınıza çıkmayabilir. Burada da geçici süre çalışma vaat edilse dahi kadroluya geçiş imkanının hiç olmadığını söyleyemeyiz. Yüksek maaşlı iş ilanları araştırmak için İŞKUR'un resmi internet sitesine göz atabilirsiniz. Bu sayede pek çok iş kapısı tarafınıza açılacak. Kendi alanınıza ve yetkinliklerinize göre uygun iş ilanlarına başvuruda bulunmanız sağlanıyor.