Üniversite taban puanları 2022! 2-4 yıllık YKS taban puanları, 2-4 yıllık üniversite kontenjanları

TAKİP ET

Dün gerçekleştirilen YKS 2022 birinci oturumun ardından gözler bugünkü sınavlara çevrildi. Adaylar bugün AYT ve YDT sınavları için ter döküyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarından oluşan üniversite sınavı için heyecan devam ederken bir taraftan da üniversite taban puanları ve kontenjanları araştırılıyor. İyi bir üniversite hayali kuran adaylar ve aileleri üniversite taban puanları ve kontenjanları araştırmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Dün gerçekleştirilen YKS 2022 birinci oturumun ardından gözler bugünkü sınavlara çevrildi. Adaylar bugün AYT ve YDT sınavları için ter döküyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarından oluşan üniversite sınavı için heyecan devam ederken bir taraftan da üniversite taban puanları ve kontenjanları araştırılıyor. İyi bir üniversite hayali kuran adaylar ve aileleri üniversite taban puanları ve kontenjanları araştırmaya devam ediyor. Toplamda üç oturumdan oluşan üniversite sınavı bu yıl yine büyük bir heyecanla gerçekleşiyor. Hem adaylar hem de aileleri üniversite sınavı için büyük bir heyecan yaşarken üniversiteler ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. 2-4 yıllık YKS taban puanlarının yanı sıra üniversite kontenjanları da araştırılan konular arasında. Peki, 2-4 yıllık YKS üniversite taban puanları açıklandı mı? 2-4 yıllık üniversite kontenjanları belli oldu mu? Üniversite taban puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Üniversite Taban Puanları 2022

YKS sınavının ikinci ve üçüncü oturumu için heyecan devam ederken sınav ve sınav sonrası ile ilgili merak edilenler de araştırılıyor. Sınav heyecanının ardından sınav sonuçları için heyecanlı bir bekleyiş başlayacak. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından 2022 üniversite taban puanları ve kontenjanları açıklanacak. ÖSYM, 2 yıllık ön lisans bölümleri ve 4 yıllık lisans bölümlerine ilişkin başarı sıralaması, taban puanları ve kontenjanları adayların erişimine açacak. Henüz üniversite taban puanları belli olmadı. YKS sınav sonuçlarının açıklandıktan sonra üniversite taban puanlarının açıklanması bekleniyor. Geçmiş yıllara ait puan ve kontenjanları incelemek isteyenler Yükseköğretim Kurulu'nun yokatlas.yok.gov.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz. 



YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin sınav takvimine göre YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.