Üniversiteler kapanacak mı? 2.dönem okullar kapanıyor mu?

TAKİP ET

Omicron varyantının ülkemizde de etkili olması sonrası vakalarda artış hız kazandı. Vakaların artması sonrası akıllara birçok soru geldi. Artan vakalar sonrası okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Üniversiteler kapanacak mı? 2.dönem okullar kapanıyor mu? Bu haberimizde okulların kapanmasıyla ilgili detayları sizler için derledik. İşte okullar ile ilgili merak edilenler...

Reklam
Reklam

MEB ve YÖK arasında yüz yüze eğitimdeki son gelişmeleri yakından takip edilmektedir. Coronavirüs vakaları arttı. Türkiye'de omicron varyantının tespit edilmesinin ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'e çevrildi. Peki okullarda uzaktan eğitim olacak mı?

Okullar kapanıyor mu?

2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye  Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yüz yüze eğitim sona ermesi  ve uzaktan eğitime tam geçiş yapılması için şu anda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yükseköğretimde yüz yüze eğitimin tamamen bittiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı  üniversitelerden online eğitimle ilgili bir açıklama geliyor.

 İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Koyuncu yüz yüze eğitim açıklaması yaptı:Geçen hafta kampüs yurtlarında kalan ve derslere devam eden öğrencilerimizde pozitif Covid vaka sayılarının hızla arttığı gözlemlendi. Bu nedenle hastalığın yayılmasını yavaşlatacak önlemler almamız gerekiyor. açıklamasını yaptı.Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 güz dönemi bitmeden tüm derslerin yüz yüze karma yöntemle yapılmasına karar verilmiştir. Derse gelemeyen öğrenciler Zoom yayınında aynı anda derste olacaklardır. Merkez öğretim binasının öğrenme alanı seyreltilecek, binadaki güvenlik sayesinde maske takılması ile ilgili uyarılar eklenecek. Ara sınav ve final sınavları yüz yüze yapılacaktır.

 Koç Üniversitesi, 10-21 Ocak 2022 tarihleri ​​arasında yapılacak olan final sınavlarının da online olarak yapılacağını duyurdu. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi, derslerin  4 Ocak 2022 tarihine kadar online olarak gerçekleştirileceğini ve talep üzerine etkinliğin ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu.

okullar kapanıyor mu? Üniversiteler kapanacak mı? Omicron varyantı