Üniversitelerde ara tatil olacak mı, ne zaman başlıyor?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda önümüzdeki hafta ara tatil başlıyor. 15-19 Kasım arası tatil olacak. Bununla beraber üniversite öğrencileri üniversitelerin de ara tatile girip girmeyeceğini araştırmakta. Peki üniversiteler de tatil olacak mı? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

MEB’e bağlı olan okullarda Cuma günü itibariyle tatil başlıyor. Durumun böyle olması üniversite öğrencilerinin de “üniversiteler tatil mi?” şeklinde bir araştırma içerisine girmesine sebep oldu. Peki üniversiteler de tatile girecek mi? Üniversitelerin tatil takvimi nedir?
Üniversiteler ne zaman ara tatil yapacak?
2019 yılı itibariyle uygulamaya konulan 9 günlük ara tatil bu sene 15-19 kasım tarihleri arasında yapılacak.
Bu dönemde lise, ortaokul, ilkokul öğrencileri tatile girecek. Ancak aynı tatilin üniversite öğrencileri için geçerli olduğunu söylemek mümkün değil. Bu ara tatil üniversiteler için geçerli değil.
AÖF ara sınav tarihleri ne zaman?
2021-2022 eğitim yılı AÖF iktisat ve işletme fakültelerinde 27 Eylül tarihi itibariyle güz dönemi başlamıştı. Güz döneminin sona ermesi ise 7 Ocak 2022 tarihinde olacaktır. Güz dönemi için ara sınavlar 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacaktır. Dönem sonu sınavları yani finaller ise 8-9 Ocak tarihleri arasındadır.
AUZEF güz dönemi sınav tarihleri nedir?
İstanbul Üniversitesi’nin yapacağı güz dönemi ara sınavları yani vizeleri ise 13-14 kasım tarihleri arasındadır.
 

aratatil meb üniversite güzdönemi arasınav