Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK açıkladı..

TAKİP ET

Son günlerde artış gösteren vaka sayıları nedeniyle üniversite öğrencileri, üniversitelerde uzaktan eğitime geçilip geçilmediğini merak ediyordu. Konuyla ilgili en net cevap YÖK'ten geldi.

Reklam
Reklam

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kars'a gitti. Burada ilk olarak Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'e ziyarette bulunan Prof. Dr. Özvar, daha sonra Kafkas Üniversitesi'nde düzenlenen senato toplantısına katıldı.

Burada yaptığı söyleşide önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özvar, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 'uzaktan eğitime geçilecek mi?' sorusuna net bir yanıt verdi. Türkiye genelinde artış gösteren vaka sayılarını çok yakından takip ettiklerini belirten Özvar, üniversitelerde salgına ilişkin elde edilen verilere bakarak il hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle de istişareler yaptıklarını söyledi. 

Yapılan görüşmeler sonrası ise üniversiteler ile alakalı kararları da birlikte aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Özvar, genel olarak öğrencilerinin, akademik ve idari personelin hem aşı durumlarını takip ettiklerini, öğrencilerde de enfekte olan, hastalığı geçiren yada bağışıklık kazananları da takip ettiklerini kaydetti. Prof. Dr. Özvar, konuşmasının devamında eğitim-öğretimin devamının, yükseköğretim kurumları için çok önemli bir öncelik olduğunu söyledi.
 

YÖK üniversite uzaktan eğitim kararı