Üniversitelilerin dört gözle beklediği haber geldi! Ocak ayı kredi ve burs ödemeleri yapıldı. En düşük ödeme 850 TL oldu.

TAKİP ET

Üniversite öğrencilerinin beklediği nakit destek ödemeleri konusunda son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile ödemeler T.C Kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Ödemelerin ne zaman ve ne kadar yapılacağı da öğrenciler tarafından araştırılıyor. Üniversite öğrencileri nakit destek ödemeleri ne kadar? Nakit destek ödemeleri ne zaman yapılacak? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Nakit destek ödemeleri hakkında açıklama yapıldı. Üniversite öğrencileri tarafından para ödemeleri hakkında bir duyuru beklerken flaş gelişme yaşandı. T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre ödeme yapılacağı belirtilirken ödeme yapılacak tarihler de öğrenciler ile paylaşıldı. Bu doğrultuda hesaplara 850 TL, 1700 TL ve 2 bin 550 TL para yatırılacağı ifade edildi. Üniversite öğrencileri nakit destek ödemeleri ne kadar? Nakit destek ödemeleri ne zaman yapılacak? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

 

EN AZ ÖDEME 850 TL OLDU

T.C Kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan ödemeler öğrencilerin açtırdıkları banka hesaplarına yapılacak.  Vatandaşların daha önceden bildirdikleri veya açtıkları hesaplara yapılan destek ödemeler en az 850 lira olacak. Vatandaşlar yapılan destek ödemelerinin ne zaman yapılacağını da merak ediyor. Bu kapsamda ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı da paylaşıldı.

 

ÖDEMELER ŞUBAT AYINDA DA AYNI TARİHLERDE OLACAK

Burs ve kredi ödemelerinin tarihi belli oldu. Ocak ayına ilişkin burs ve kredi ödemeleriyle ilgili bir duyuru yapılarak ödemelerin yapıldığı belirtilmiş ve Şubat ayı için de aynı tarihlerde ödeme yapılacağı ifade edildi. Ödemelerin 10 Ocak itibari ile tamamlandığı belirtilen duyuruda ödeme miktarları da paylaşıldı. 

Burs ve kredi ödemeleri hakkında Bakan Kasapoğlu da bir açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu açıklamalarında şu sözleri ifade etti: “Ödemeler 6 Ocak’ta başladı ve 10 Ocak’ta tamamlandı. Ödemeler T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde ödendi ve bu tarihler Şubat ayı için de geçerli olacak.”

 

T. C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEME GÜNÜ

Kredi ve burs ödemeleri Ocak ayı için tamamlanırken öğrencilerin TC Kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen tarihlerde yapıldı.  TC Kimlik numarasının sonuna göre yapılan ödeme tarihleri şu şekilde;

“0” olanlar 6 Ocak, 

“2” olanlar 7 Ocak, 

“4” olanlar 8 Ocak, 

“6” olanlar 9 Ocak, 

“8” olanların 10 Ocak

Destek ödemeleri Ocak ayı için tamamlanırken bu tarihlerin Şubat ayı için de geçerli olduğu ifade edildi. Duyuruda T. C. Kimlik Numarasının sonu 0 olanlara 6 Şubat’ta ödeme yapılacağı ifade edilirken aynı tarihlerde para ödemesi yapılacaktır.

 

ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?

2022 senesi için belirlenen kredi ve burs ödemelerinin ne kadar olduğu da merak ediliyor. Tüm bunların yanı sıra 2022 yılında kredi-burs miktarı şu şekildedir:

Lisans öğrencilerinde 850 liraya, 

Yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, 

Doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya yükseltildi. 

burs ödemeleri öğrenci kredi ödemeleri Burs ve kredi ödemeleri hangi tarihlerde Burs ve kredi ödemeleri ne kadar 2022 Burs ve kredi ödemeleri