Üniversitesi yemekhanesinde yemek yiyen öğrenciler soluğu hastanede aldı!

TAKİP ET

Konya'da yaşanan üzücü olayda KTO Karatay Üniversitesi yemekhanesinde öğlen yemeği yiyen 60 öğrenci zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Reklam
Reklam

60 öğrencinin hastanelik olduğu üzücü olay Konya'da yaşandı.

Konya Karatay'da bulunan KTO Karatay Üniversitesi'nde öğlen yemeği yiyen aralarında öğrenci ve görevlilerinde bulunduğu 60 kişi yemekten kısa bir süre sonra, mide bulantısı ve  baş dönmesi şikayetiyle rahatsızlandı. 

İhbar üzerine bölgeye hemen 112 sağlık personeli sevk edildi.Kısa süre içinde olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince zehirlendikleri belirtilen kişiler, hastanelere kaldırıldı.

KTO Karatay Üniversitesinden yapılana açıklamada üniversite yemekhanesinden yemek yiyen bazı öğrenciler ile kamp için üniversitede bulunan lise öğrencilerinin, akademik ve idari personelin etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün, kampüsteki yeme-içme faaliyetlerinin müstecirler tarafından yürütüldüğü üniversitemizde bugüne kadar yaşanmamış üzücü bir olay vuku bulmuştur" denildi.Gıda zehirlenmesi şüphesiyle üniversitenin sağlık hizmetlerine başvuran 60'ın üzerindeki kişiye anında tıbbi müdahalede bulunulduğunu vurgulanan açıklamada, öğrencilerin hastanelere sevk işlemlerinin yapıldığı aktarıldı.

konya zehirlenme