Ünlü ekonomist zengin olmanın tüyosunu verdi! Altın ve Dolar tutanlar hemen satsın, bunu alsın

TAKİP ET

Ekonomik kriz giderek derinleşirken, elinde altın ve Doları olan vatandaşlar paralarının değerini korumak için yeni tüyolar peşinde koşmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerdeki isabetli tahminleri nedeniyle adından söz ettiren ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara bu süreçte hayat kurtaracak tüyolar verdi.

Reklam
Reklam

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son dönemlerde yaptığı tahminlerle yatırımcılara ve vatandaşlara yardımcı olmaya devam ediyor. Özellikle son haftalarda Doların çok hızlı değer kazanmasına değinen Memiş, bu yükseliş trendinin çok uzun süremeyeceğini söyledi. Son dönemlerde yüksek enflasyonla karşı karşıya olan Avrupa’nın faiz artırımına gideceğini söyleyen ünlü ekonomist, tablonun da bu dakikadan itibaren değişeceğini anlattı. Altını ve Doları olanlar için de farklı yatırım önerilerinde bulunan Memiş, öyle bir tüyo verdi ki dinleyen yatırımcılar parasına para katacak.

İslam Memiş piyasaları değerlendirdi

Ünlü ekonomist İslam Memiş, hem Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizi hem de dünyanın durumunı değerlendirdi. Memiş, FED'in sıkı para politikası sayesinde Dolar’ın uluslararası alanda değer kazanmaya başladığını belirterek, diğer para birimlerini de domine ettiğini dile getirdi.

Ünlü ekonomist, son haftalarda Dolarda yaşanan yükselişin çok da uzun ömürlü olmayacağını belirtirken kısa süre içinde Doların Euro karşısında yeniden değer kaybedeceğini de sözlerine ekledi. Dolara değil Euro’ya yatırım yapmanın kazandıracağını belirten Memiş, Fed’in geçici enflasyon söylemi ile piyasaları manipüle ettiğini de sözlerine ekledi.

ABD piyasaları manipüle ediyor

İslam Memiş, ABD’nin Rusya-Ukrayna savaşını körüklediğini ve Avrupa’yı bir enerji krizi ile karşı karşıya bıraktığını belirterek, kendisinin ise Suudi Arabistan’a gidip ucuz petrol almaya ve yeni petrol kuyuları açmaya çalıştığını söyledi. Bu ortamda Doları bir yatırım aracı olarak görmenin doğru olmadığını belirten Memiş, FED’in bu süreci doğru yönetmesinin de mümkün olmayacağını sözlerine ekledi. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımına başlamasıyla birlikte Doların da değer kaybedeceğini söyleyen Memiş, EUR/USD paritesinde hızlı toparlanmalar olacağını belirterek 1,0650 seviyesine kadar yükselişin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Doların karşısında her şey bedava

Bu süreçte elinde dolar olanların şanslı olduğunu belirten ünlü ekonomist İslam Memiş, değer kaybeden enstrümana giriş yapmanın kazandıracağını dile getirdi. Elinde Doları olanlar ve nereye yatırım yapacağını düşünenler için de tavsiyede bulunan Memiş, Doların değil Euro’nun zengin edeceğini de sözlerine ekledi.