Ünlü oyuncuya büyük şok! Burak Özçivit'in 4 yıl hapsi istendi..

TAKİP ET

'Kuruluş Osman' dizisinin başarılı oyuncusu Burak Özçivit hakkında dizi setindeki bir çalışana hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. 'zincirleme şekilde alenen hakaret' suçlamasından açılan davada Özçivit'in 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Reklam
Reklam

İstanbul'un Beykoz'da çekimleri devam eden 'Kuruluş Osman' dizisinin 8 Aralık 2020 tarihindeki çekimleri sırasında 4 set çalışanına küfürler savurduğu ve hakaret içeren sözler söylediği öne sürülen dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 



Hakkında 'zincirleme şekilde alenen hakaret' suçlamasından dava açılan Burak Özçivit için Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Beykoz Riva’da çekimleri devam eden Kuruluş Osman dizisinde set görevlileri müştekilerden M.B.K., O.Ş. ve A.Ö.’nün kamera asistanı, diğer müşteki T.A.’nın ise görüntü yönetmeni olarak görev yaptığı belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, Burak Özçivit’in olay günü çadırından çıkarak müştekilere karşı küfür ve hakaret içeren sözler söylediği, müştekilerin sundukları tanıkların alınan beyanlarından da olayı doğrulandığı kaydedildi.



Burak Özçivit'in atılı suçu işlediğine dair yeterli derecede şüphelerin oluştuğunun vurgulandığı iddianamede, dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği fakat tarafın uzlaşma önerisinin olumsuz olarak yanıtladığı aktarıldı. İddianamede ayrıca, Burak Özçivit’in "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçlamasından 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 



Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame gönderildiği Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

burak özçivit kuruluş osman 4 yıl hapis hapis cezası talebi