Ünlü popçu Gülşen hakkında istenen ceza belli oldu

TAKİP ET

Ünlü popçu Gülşen, geçtiğimiz günlerde imam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezası ev hapsine çevrilen diyorsan hakkında Savcılık tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık Gülşen için bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep etti.

Reklam
Reklam

Ünlü şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen ve ardından ev hapsi cezası ile serbest bırakılan Gülşen hakkında savcılığın hazırladığı iddianame tamamlandı.

Savcılık 48 sayfa iddianame hazırladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ünlü şarkıcı Gülşen hakkında tam 48 sayfalık iddianame hazırladı. Aynı zamanda iddianamede 702 kişide Müşteki sıfatıyla yer alıyor. Hazırlanan iddianamede Müştekiler arasında bulunan KADEM ve Önder İmam Hatipliler Derneği de dikkat çekti. Savcılık iddianamede Gülşen hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talebinde bulunduğu nokta

Ne olmuştu

Ünlü şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında bir konserinde İmam hatiplilere yönelik kullandığı skandal ifadeler Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşmüş. Bunun üzerine Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında TCK 216. maddesinde yer alan halkı ve kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama suçundan soruşturma başlatılan Gülşen 25 Ağustos Perşembe günü gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Gülşen'in avukatlarının itirazı sonucunda 27 Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 29 Ağustos Pazartesi günü ev hapsi cezası şartı ile tahliye kararı verilmişti.