Ünlülerin tapu bilgilerini sızdıran personellere şok baskın!

TAKİP ET

İstanbul'un Fatih ilçesindeki İlçe Tapu Müdürlüğünde çalışan 2 personelin, içlerinde, Hülya Avşar, Yıldız Tilbe, Şeyma Subaşı gibi isimlerin de olduğu 136 ünlü kişinin tapu bilgilerini sızdırdıkları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün teftiş kurulu bir rapor hazırladı ve raporla birlikte ortaya çıkan bilgi sızdırılmasına yönelik olayda Fatih İlçe Tapu Müdürlüğünde çalışan 2 personel hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Tapu Müdürlüğünde görevli 2 kişinin, kişisel veri gizliliğini ihlal ederek taşınmaz bilgilerini yetkisi olmayan kişilerle paylaşılması yönünde bir inceleme başlatıldı. Başlatılan incelemelerde ise aralarında emlakçı ve iş takipçilerinin de olduğu bir çok kişinin isimleri belirlenirken bu kişiler hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli soruşturma dosyasına Rıza K. ve Yusuf D., adlı iki tapu memurunun yetkileri olmadığı halde toplam 136 kişinin kişisel bilgi niteliğindeki taşınmaz mülk ve nüfus kayıtlarına ulaştıkları eklenirken, iki personel hakkında teftiş kurulunun inceleme başlattığı belirtildi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN TAM 136 KİŞİ

Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın soruşturma kapsamında hazırladığı raporuna ise Rıza K. ve Yusuf D. isimli şahısların gayrimenkullerine ve nüfus kayıtlarına baktıkları kişilerin sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri olduğunun belirlendiğini kaydetti. 

Tapu görevlilerinin ayrıca hem gayrimenkul hem de taşınmazlarını kontrol ettikleri 43 ünlü kişinin TC Kimlik Numaralarını da alarak nüfus kayıt örneklerini incelediklerinin belirlendiğinin kaydedildiği raporda Rıza K. ve Yusuf D.'nin aynı zamanda Manavgat ve Beşiktaş Tapu Müdürlüğü sistemlerine de erişim sağlayarak daha önce satışları gerçekleştirilmiş olan gayrimenkullerin de bilgilerini aldıklarının  tespit edildiği belirtildi.

SUÇLAMALARI REDDETİLER!

Tapu personelleri Rıza K. ve Yusuf D., savcılığa verdikleri ifadelerinde haklarında sunulan suçlamaları kabul etmeyerek reddettiler. Savcıya ifade veren Rıza K., tapu müdürlüklerinde tarama işlemlerinin bilgisayarlar üzerinden yapıldığını ve kendi sisteminin ne zaman açık olduğunu kimlerin ne zaman sorgulama yaptıklarını bilemediklerini söylediği öğrenilirken yapılan sorgulamalardan da herhangi bir çıkar sağlamadıklarını belirttikleri aktarıldı.

6 YIL HAPİS CEZASI İSYTEMİYLE DAVA AÇILDI

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma dosyasında iki şüphelinin bakanlığın hazırladığı ön inceleme raporuna istinaden yetkileri olmadığı halde başka kişilerin verilere ulaştıkları ve bu nedenle de cezalandırılmaları gerektiğine kanaat getirildi ve haklarında bir iddianame düzenledi. Düzenlenen iddianamede  'Kişisel Verilerin Ele Geçirilmesi' suçlaması gösterildi ve şahısların 6 yıla kadar hapisleri istendi. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

fatih tapı kadastro müdürlüğü ünlülerin tapu bilgileri