Ürdün'de zehirli gaz tankeri devrildi! Onlarca kişi öldü yüzlerce yaralı var

TAKİP ET

Son dakika haberi... Ürdün'ün Akabe limanında zehirli gaz yüklü tankın devrilmesi sonucu büyük bir patlama yaşandı. Patlama nedeniyle zehirli gaz çevreye yayılırken 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 251 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ürdün’ün Akabe limanında zehirli gaz yüklü bir tank devrildi. Tankın devrilmesi sonucunda patlama yaşanırken Olayda 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 251 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Dün meydana gelen olayda 25 ton bulunan tankerin kaldırılması esnasında vincin kablosunun koptuğu öğrenildi.

Patlama anı kameralara yansıdı

Tankerin yere düştü ve patladığı o anlar ise kameralara yansıdı. Görüntülerde zehirli gaz dolu tankın vinç yardımı ile nakliye için gemiye yüklendiği ve bu sırada vinçten kurtularak yere düştüğü görülüyor. Patlamanın etkisiyle havaya sarı renkli bir gaz yayılıyor.

13 kişi öldü 251 kişi yaralı

Yerel basının geçtiği bilgilere göre acil durum müdahale ekipleri Pazartesi günü maskelerle sızıntının olduğu bölgeye gitti. Çevrede yaşayan Ürdünlüler de evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıldı. Ürdün Silahlı Kuvvetleri aynı zamanda olayın yaşandığı bölgeyi kapattı. Deniz Kuvvetlerine bağlı dalgıçların da bölgede çok sayıda yaralıyı kurtardığı açıklanırken diğer kurtarma ekipleri de bölgede çalışma yapmaya devam ediyor.

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Amman Büyükelçisi Henry T. Wooster, "Bu trajedi ile başa çıkmak için Ürdün hükümetini desteklemeye hazırız." ifadelerini yazdı.