Üsküdar sahilinde çökme yaşandı, vatandaşlar panik oldu!

TAKİP ET

Üsküdar Sahili'nde Kız Kulesi'nin karşısında bulunan bölgede çökme meydana geldi. Çökmenin yaşandığı bölgede daha önce seyir- kafe olarak kullanılıyor, pek çok insan burada çayını ve kahvesini içiyordu!

Reklam
Reklam

Üsküdar Sahilinde Kız Kulesi’nin karşısında öncelerden seyir- kafe olarak kullanılan bölgede derin çatlaklar ve çöküntüler meydana geldi. Vatandaşlar gördükleri manzaraya karşı bir hayli tedirgin oluyorlar.

Önlem alınması isteniyor

Çok eskiden altı doldurularak oluşturulmuş bu alan amanla çürüyerek deforme olması sonucu bu çatlakların ve yıkıntıların oluştuğunu düşünürken, çevredekiler yürüyüş yolunun hemen yakınındaki bu bölge için gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar.

Çay içiyorduk, ya birileri üzerindeyken yaşansaydı!

Bu bölgeyi aktif olarak kullanan vatandaşlardan birisi; “arkadaşlarımızla birlikte geldiğimiz, kafamızı dinlediğimiz ve sohbet ettiğimiz bir yerdi. Yakılmış sanırım, herhangi bir can kaybı yok ancak olmayacağı anlamına gelmez, bir an önce tedbir alınması gerek.” sözlerini kullandı.

Lodos şiddetinden kaynaklı olabilir

Eskiden beri Üsküdar’da oturduğunu belirten Atilla Berkçil konu ile ilgili olarak, “Lodos’tan dolayı güçlü dalgalar vuruyor sahile, dalga vurdukça erimeler tabii yaşanacak. Geçen bir dalga öndeki büyük taşları bile sürükleyerek götürdü. Lodos şiddetinden meydana gelmiştir diye düşünüyorum, başka türlü nasıl olacak? İlerleyen bölgelerde de çatlaklar mevcut. Yeniden yapılacağını duyduk.”