Usta edebiyatçı Rasim Özdenören son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Rasim Özdenören'in vefatı herkesi yasa boğmuştu. 7 Güzel Adam'ın son temsilcisi olan usta yazar Özdenören bugün son yolculuğuna uğurlandı. Özdenören'in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze töreninde konuşan Erdoğan, usta edebiyatçının tabutuna da omuz verdi.

Reklam
Reklam

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Rasim Özdenören’in vefatı herkesi yasa boğmuştu. 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi olan usta yazar Özdenören bugün son yolculuğuna uğurlandı. Özdenören’in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze töreninde konuşan Erdoğan, usta edebiyatçının tabutuna da omuz verdi. Rasim Özdenören’in cenazesi bugün toprağa verildi. Son yolculuğuna uğurlanan usta edebiyatçının cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazeye katılanlara hitap etti. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Bakanlar da yer aldı. Özdenören’in cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Rasim Özdenören’e Veda

Usta edebiyatçı Rasim Özdenören 82 yaşında hayatını kaybetti. Enfeksiyon sebebiyle 1 aydır gözetim altında tutulan Özdenören, tedavi gördüğü Ankara Cebeci’deki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören için Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmt Davutoğlu ve yazar İskender Pala katıldı. Özdenören’in cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, usta yazar Rasim Özdenören’in cenaze törenine katılanlara hitap etti. Rasim Özdenören’in çok değerli bir yazar olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizler gerek köşe yazıları ile gerek tüm eserleri ile yakın dostluğumuzda Rasim ağabeyimiz 7 Güzel Adam’ın sonuncusuydu. Şimdi hep birlikte Rasim ağabeyimizi hakka uğurluyoruz. Çok çok farklı bir insan, adeta medeniyetimizin inşasında ayrı bir konumu, ayrı bir yeri olan insan. Böyle bir ağabeyimizi, böyle bir büyüğümüzü bugün hep birlikte hakka uğurluyoruz. Sizlerin buradaki tezkiyesi zaten onun için her şeyi ifade ediyor. Çok fazla söze hacet yok.’ ifadelerini kullandı.