Uyarı geldi! Bir anda bastıracak, sel ve su baskınlarına dikkat! Bu hafta hava nasıl olacak?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı geldi. Yeni haftanın başlaması ile birlikte yeni meteorolojik veriler de merak ediliyordu. Bir son dakika açıklaması yapan meteoroloji sıcaklıkların düşeceğini ve yaz havasının bir süreliğine de olsa silinip gideceğini söyledi. Bugünden itibaren birçok kentte sağanak yağış başlayacak. Bir anda bastıracak olan yağışlar sırasında sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın gelmesi ile birlikte yeni meteoroloji tahminlerini açıkladı. 16-22 Mayıs 2022 hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Ancak Batı bölgeler başta olmak üzere perşembe gününden itibaren sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş bekleniyor. Tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşecek sıcaklıklar sonrasında sağanak yağışlar da etkili olmaya başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle bazı illeri sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Sel ve su baskınlarına karşı dikkat

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre özellikle Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu sırada olumsuz hava şartları, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde yaşanacak düşüşlere karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Bunun yanında Perşembe gününden itibaren Batı bölgelerde başlayacak olan sağanak yağış sırasında ise oluşabilecek su ve sel baskınlarına karşı tedbir alınması istendi.

Sağanak yağışı beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre perşembe gününden itibaren Marmara'nın güneyi ve Trakya'nın kuzeybatısı ile batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevrelerinde sağanak yağış görülecek. Aynı zamanda Doğu Anadolu'nun doğusunda da şiddetli sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bu veriler sonrasında Profesör Doktor Orhan Şen’den de İstanbul için uyarı geldi. Orhan Şen açıklamasında, Bu hafta için İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 dereceye kadar düşeceğini bildirdi. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklıkları yeniden mevsim normallerine dönecek ve yaz havası tekrar etkili olmaya başlayacak.