Uykuyu kaçıran müzikler, uykuyu kaçıran yiyecekler, uykuyu kaçıran çaylar, uykuyu kaçıran şeyler nelerdir?

TAKİP ET

Günümüzde uyku çok önemlidir. İnsanlar uykusuz kalmaktadır. Uykusuz kalan insanlar uykuyu kaçıran müzikler, uykuyu kaçıran yiyecekler, uykuyu kaçıran çaylar, uykuyu kaçıran şeyler nelerdir sorularının yanıtlarını internet üzerinden araştırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Uyku bir insan için en önemli şeydir. Gün içerisinde zinde kalmak için uykunuzu almanız gerekmektedir. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok önemlidir. Günümüzde uyku çok önemlidir. İnsanlar uykusuz kalmaktadır. Uykusuz kalan insanlar uykuyu kaçıran müzikler, uykuyu kaçıran yiyecekler, uykuyu kaçıran çaylar, uykuyu kaçıran şeyler nelerdir sorularının yanıtlarını intenet üzerinden araştırmaya başladı.

Vücudunuzun sağlığı ve bağışıklık sistemi için uyku düzeni çok önemlidir. Sınav dönemlerinde ve yoğun iş ortamlarında uykular kaçmaktadır. Yoğun çalışırken uykunuzun gelmemesini istiyorsanız bazı yolları denemeniz gerekmektedir. Yazımızda uyku kaçıran şeyleri sizlerle paylaşacağız.

Uyku Kaçıran Besinler

Kahve

Siyah çay

Yeşil çay

Elma

Çikolata

Kayısı, erik, şeftali ve kiraz

Süt

Portakal suyu

Enerji içecekleri

Gazlı içecekler

Vitamin hapları

Uykuyu Kaçıran Yollar

Soğuk ve oksijeni bol ortamlar

Sakız çiğnemek

Soğuk su ile yüz yıkamak

Otururken sürekli pozisyon değiştirmek

Saç diplerine ve ense ye soğuk kompres uygulamak

Oturarak çalışmak. Uzanırsanız uykunuz gelir.

İyi aydınlatılan yerlerde bulunmak

Hareketli müzik dinlemek

Sürekli beyin egzersizleri yapmak

Normal egzersiz yapmak

Açık havada yürüyüş

Komik videolar

Kahkahalar

Gün içerisinde kısa süreli uyku

Nefes egzersizleri

Bilgisayar oyunları

Ilık su ile duş almak

Uykuyu Kaçıran Yöntemler Nelerdir?

Asidi bol olan meyveleri tüketmek ya da meyve suyu içmek uykunuzu kaçıracaktır. Vitaminli olduklarından vücuda enerji vereceklerdir. Özellikle portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveler bol miktarda meyve asidi barındırmaktadır.

Asitli içeceklerin yanında sade kahve de uykuyu kaçırır. Kafein, kahvede bulunduğundan uyku açmaktadır. Kolada da kafein bulunmaktadır. İçerisindeki şeker de enerji vericidir. Kafein ise iyi bir uyarıcıdır.

İçerisinde yüksek miktarda şeker bulunduran çikolata ya da tatlılardan yiyebilirsiniz. Enerji verdiği için oldukça önemli bir besin kaynağı olacaktır.

Sakız çiğnemek de oldukça etkili bir yöntemdir. Metabolizmayı artırdığı gibi mideyi de uyandırmaktadır. Bu durumda da uykular kaçacaktır.

Açık havada yürüyüşler de uyku kaçıran bir yöntemdir. Havanın temiz olması, serin olması ve vücuda ürperti vermesi de uyku kaçırmaktadır. 15-20 dakikalık yürüyüşler uykunuzu açacaktır.

Hareketli müzik dinlemek insanın uykusunu açan bir diğer yöntemdir.

Soğuk su ile yüz yıkamak en etkili yöntemlerdendir. Belli aralıklarla soğuk su ile yüz yıkarsanız uykunuz açılır.

Uyku Kaçıran En Önemli Yollar

Genellikle kahvenin uyku açtığı bilinmektedir. Ancak bazı durumlarda kahve içilse de uyku açılmamaktadır. Böyle durumlarda kolonya koklamak ve ışıklı bir ortamda bulunmak gibi yollar deneyebilirsiniz. Ayrıca 100 ile 130 bpm çalan yüksek sesli ve hareketli müziklerle de uykunuzu kaçırabilirsiniz.

uykuyu kaçıran şeyler uykuyu neler kaçırır