Uyuşturucu baronu çıkan terör savcısının WhatsApp yazışmaları ifşa oldu

TAKİP ET

Türkiye geçtiğimiz günlerde Adana'dan gelen haberle sarsıldı. Adana Terör Suçları Savcısı Osman Yarbaş, uyuşturucu baronu çıkarken narkotik polislerini ise eroin sevkiyatında kurye olarak kullandığı tespit edildi. Terör savcısının aynı zamanda takipsizlik kararı çıkacağı kesin olan doktordan 400 bin lira istediği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Uyuşturucu baronu çıkan terör savcısının WhatsApp yazışmaları da ifşa oldu.

Reklam
Reklam

Adana terör suçları savcısı Osman Yarbaş, hem uyuşturucu şebekesi liderliğini yaptığı hem de FETÖ Borsası oluşturduğu iddiası ile Antalya'da gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan savcının yazışmaları ortaya çıktı. Uyuşturucu baronu savcının doktoru tehdit ettiği ve parayı ödemezse takipsizlik kararının çıkmayacağını söylediği görüldü. İşte uyuşturucu baronu terör savcısının yaptıkları...

Savcı uyuşturucu baronu çıktı

Konya'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan polis memuru kuryenin cep telefonunda yapılan İnceleme sonucunda uyuşturucu baronunun Cumhuriyet Savcısı olduğu tespit edilmişti. Adana'dan Konya'ya gerçekleştirilen uyuşturucu sevkiyatının başında olan Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş, Adana terör suçları ile mücadele şubesinde Savcı olarak görev yapıyordu. Yarbaş'ın sadece uyuşturucu trafiğini yönetmek ile kalmadığı aynı zamanda FETÖ Borsası oluşturduğu da ortaya çıktı.

WhatsApp yazışmaları ifşa oldu

Yapılan incelemeler sonucunda örgüt üyelerinin yabancı kişiler üzerine alınmış cep telefonu hatlarını kullandığı ve aynı zamanda telefon dolandırıcılığı yaptığı da ortaya çıktı. Mağdurlardan 500 bin lira para istedikleri ortaya çıkan şebekenin Bu yöntemle 3 milyon lira para elde ettikleri de belirlendi.

Antalya'da gözaltına alındıktan sonra Adana'ya getirilen ve tutuklanan Baron Savcı Osman Yarbaş’ın bir doktorla yaptığı yazışmalarda ifşa oldu. Dosyasında takipsizlik kararı kesin olan bir doktoru tehdit eden YARBAŞ, karar karşılığında 400 bin lira para istedi. Örgütün talimatı ile doktordan 400.000 TL isteyen savcı, parayı vermemesi halinde ihraç edilmek ve tehdit ediyor.

15 kişi tutuklandı

Ortaya çıkan yazışmaların ardından terör savcısı Osman Yarba, Antalya'da evinde gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Adana'ya getirilen terör savcısının evinde de arama yapıldı. Sorguya alınan savcı yaşananların komplo olduğunu belirtirken ifadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında biri Savcı 4'ü polis memuru olmak üzere 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.