Milli uzay programı başvuru adresi uzaya.gov.tr: Uzaya gitme başvuru şartları nelerdir? Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile uzaya.gov.tr internet sitesinin müjdesini verdi. Bu anlamda arama motorlarında en fazla aratılan mevzu bu oldu. Uzaya gitme başvuru şartları! Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile uzaya.gov.tr internet sitesinin müjdesini verdi. Bu anlamda arama motorlarında en fazla aratılan mevzu bu oldu. Uzaya gitme başvuru şartları! Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde...


MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURU ADRESİ UZAYA.GOV.TR AÇILDI! UZAYA GİTMEK İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR
 

Bu milli bir vazife olacak. Uzaya göndereceğimiz vatandaşımız kendisinin ya da Türkiye'deki başka bilim insanlarının yerçekimsiz uzay içerisinde gerçekleştirmek istedikleri bilimsel test ve deneyleri gerçekleştirmek imkânına sahip olsun. Bu milli vazifeye başvurmak amacıyla uzaya.gov.tr adresini oluşturduk. 45 yaşından genç bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu vazife amacıyla başvurabilirler.

Başvurular arasından çekilecek ve seçilecek iki aday bilim elçimiz olarak uzaya çıkış süreci amacıyla lüzumlu bütün eğitimleri alacaklar. Eğitimlerin sonucunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi vazife amacıyla 2023 senesinde uluslararası uzay istasyonuna gönderilecek. Şüphesiz göklere en çok yakışan bayrak ayyıldızlı al bayrağımızdır.

İnşallah Türkiye'nin deney ettiği başka çoğu ilk gibi bu tarihi adımın onurunu milletimize yaşatmak da gene hükümetimize nasip olacaktır. Gelecekteki milli kahramanımıza şuandan başarılar temenni ediyorum. Biz hala Neil Armstrong'u unutmadık. Şimdi de içimizden biri gidecek. İnşallah onu da bizden ileri ileriki nesiller unutmayacaklar."

 

Uzaya gitmek için başvuru ekranı açıklandı- TIKLA BAŞVUR 


Diğer başvuru adresi için tıklayınız



 

MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU


Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak talihli bireylerin belirlenmesi amacıyla tasarlanan Milli Uzay Programı müracaatları başladı. Programa son müracaat tarihi ise 23 Haziran 2022 olarak duyuruldu.