Üzerine ağaç devrildi, belediyeye tazminat davası açtı; bakın ne kadar tazminat parası aldı?

TAKİP ET

İzmir'de bir parkta bulunan bir ağacın üzerine düşmesi sonucu yaralanan kadın, belediyeye dava açtı. Mahkeme kararı ile belediye kadına manevi tazminat parası ödeyecek. Bakın kadın kaç para alacak?

Reklam
Reklam

Şubat 2020 tarihinde annesinin göz ameliyatı için hastaneye giden Hatice İnce, evine dönerken acil servisin karşında bulunan parktan geçtiği sırada üzerine ağaç düşerek boynundan yaralandı.

Tazminat davası açtı

Hatice İnce yaşadığı olayın ardından mağduriyet sebebiyle İzmir Karabağlar Belediye Başkanlığı’na 10 bin TL maddi ve 40 bin TL de manevi tazminat davası açtı.

İzmir 5. İdare Mahkemesi 28 Eylül tarihinde gerçekleşen duruşmada olayın idare kusuru ile meydana geldiği sonucuna varılarak Hatice İnce’ye 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verilirken maddi tazminat davası reddedildi.

Meteorolojiden uyarı yapılmıştı

Mahkeme kararında olay günü İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre rüzgar ve fırtına uyarısına karşı dikkatli olur evden çıkılmaması gerektiği ancak davacının keyfi olarak değil sağlık hizmeti alabilmek için dışarı çıktığı ifade edildi ve rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç yüzünden boynunda kırık oluştuğu, basit tıbbi bir müdahale ile giderilemeyecek bir derecede yara oluştuğu yer alıyor.