Uzmanlar kadınları uyarıyor! Kadınların bilmesi gerekiyor

TAKİP ET

Cinsel sağlıkla ilgili bilinmesi gereken bazı konular görmezden gelinebiliyor. Fakat doğurganlıkla ilgili durumlar söz konusu olduğunda önem vermek gerekiyor. Temel işlevlerden birisi olarak doğurganlığınızı korumak, cinsel sağlığınıza dikkat etmek önemlidir. Bakteriyel bir vajinal enfeksiyon düşük yapma riskini büyük ölçüde arttırabilir. İşte uzmanların bu konuda oldukça önemli uyarıları var.

Reklam
Reklam

Araştırmalara göre üç kadından birisi hamile kalmalarına engel olacak, hatta düşük yapmalarına neden olabilecek bakteriyel vajinal enfeksiyonlardan şikayetçilerdir.
10.095 kadınla birlikte Dr. Golnoush Golshirazi bir araştırma yapıyor. Bunun sonucundaysa üç kadından birisinde Bakteriyel vajinozis (BV) hastalığı olduğunu ortaya koydu. Bu rahatsızlık vajinada doğal olarak bulunan bakterilerin normalden fazla çoğalması sonucunda doğal dengeyi bozmasıyla ortaya çıkar, bir tür vajina iltihabıdır.
Sağlıklı üremeye açılan kapı
Dr. Golnoush Golshirazi, vajinal sağlığı korumaya vurgu yaptı. Kadının üreme sağlığı için vajinal sağlığı korumanın önemli olduğunu söylüyor. Golshirazi, kadınlara vajinal sağlıkla alakalı destek ve içgörü sağlamanın duygusal ve fiziksel acıyı azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Dr. Golshirazi, tüm kadınların üç tanesinden birinin bakteriyel vajinoz taşıyıcısı olduğunu fakat bunun asemptomatik ve endişe verici olduğunu belirtiyor.
Bakteriyel vajinozis belirtileri nedir?
Kadınlarda yüksek oranda oluşabilecek bu rahatsızlığın belirtileri arasında vajinada koku, vajinal akıntı ve idrar yaparken yanma veya kaşıntı görülebilmektedir.

Vajinosiz kadınlarda doğurganlığı nasıl etkiliyor?
Bakteriyel vajinosiz rahatsızlığının kadınlarda doğurganlığı nasıl etkilediği sorulduğu zaman Dr. Golshirazi “Yapılan bir çok araştırma vajinosizin ilk trimesterde iki kat düşük riski oluşturabildiği yönündedir. Çünkü kadınların çoğu bu dengesizliklere sahip olduğunu bilmiyor. Sağlıklı bir toplum adına çalışmak için kadınlara ve sağlıklarına yatırım yapılması gerekiyor. Kadın üreme sağlığı çok önemsenmiyor ve bunun değişmesi gerekiyor.” dedi.
Kadınlarda görülen bakteriyel vajinosiz nedir?
Vajinada meydana gelen akıntı şeklinde kendini gösteren bakteriyel vajinozis, o bölgede bakteri birikmesiyle meydana gelmektedir. Bu bölgede büyüyen bakteriler zamanla büyüyerek vajinozis hastalığını oluşturur.