Uzmanlar sahte dolar konusunda uyardı

TAKİP ET

Bursa'da piyasaya sürülen ve para sayma makinelerinin de tespit edemediği sahte dolarlar esnafın korkulu rüyası oldu.

Reklam
Reklam

Bursa'da gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre dolandırıcılar çok sayıda sahte 100 doları piyasaya sürmeye başladı. Piyasaya sürülen sahte paralar para sayma makinelerinden sorunsuz bir şekilde geçerken sahte dolar sadece renginden anlaşılabiliyor. Bursa Kuyumcular odası sahte dolarları makineden geçirerek tespit edilemediğini gösterip esnafı tek tek uyardı. Esnafın korkulu rüyası olan dolandırıcılar konusunda esnafın daha dikkatli olması öneriliyor.
,
Kuyumcular ve döviz büroları vatandaşları bilmedikleri yerlerden dolar almamaları konusunda uyarırken kalpazanların sahte dolarları piyasaya sürmek için çeşitli numaralara başvurdukları gelen bilgiler arasında.
Öte yandan bu durumla karşılaşan bir emlakçı ,yanına gelen kalpazanlar ev alacaklarını söyleyip emlakçının güvenini kazandı. Ertesi gün emlakçıya gelen dolandırıcılar, yanlarında Türk lirası olmadığını; 100 dolar bozdurabileceklerini söylediler.
Emlakçı da yardımcı oldu ve sahte 100 dolar ile dolandırıldı.
Vatandaşların sahte dolara karşı uyanık olmaları gerektiğini ifade eden döviz bürosu sahipleri, "Son zamanlarda piyasada sahte dolarlar fazlalaştı. Bu sahte dolarlar makinelerden geçiyor. Sadece renginden ve sesinden ayırt edilebiliyor. Vatandaşlar güvenilir yerler dışında alışveriş yapmasın" dedi.

 

Dolar Sahte